kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
ELVAN DEMİRKAN

Angelina Jolie sizce iyi bir anne mi?

Angelina Jolie, neredeyse ışık hızı ile seyahat ediyor. Bir bakıyorsunuz Pakistan'da depremzedelere yardım ediyor, sonra Darfur'da, AIDS'li kimsesiz çocuklar için yeni bir fon kuruyor. Ardından Namibya'da doğum yapıyor, oradan Vietnam'a gidip, 3'üncü evlatlığını ediniyor. Sel felaketi bölgesi New Orleans'a taşınıyor, ardından Prag'da yeni filminin çekimleri için villa kiralıyor. En son 'A Mighty Heart' filminin tanıtımı için Cannes Film Festivali'nde karşımıza çıkıyor. Paparazziler tarafından dünyanın dört bir yanında takip ediliyor. Yoğun ajandası yüzünden 'çocuklarına gerekli ilgiyi gösteremiyor' diye eleştirildiği halde, her seferinde mutlaka 4 çocuğundan birini kucağında taşırken resimleniyor.

ZENGİNLİK İŞKENCE
Dünyanın en güzel kadınları listesinin başından inmeyen Jolie, ayağına botlarını geçirip bir üçüncü dünya ülkesinde faaliyet göstermeyi, Malibu'da şöhretli ve lüks dolu bir hayata tercih ediyor ve "Benim için asıl işkence öyle boş bir zengin yaşantısı" diyor. Dünyanın dikkatini çekmek istediği bir konu olduğu zaman magazincilere yüz vermiyor. 'New York Times' veya '60 Minutes' gibi Amerika'nın en saygın haber programlarına röportaj veriyor. Jolie, ilk defa Kamboçya'dan 2002'de Maddox'u ardından 2005 yılında Etiyopya'dan Zahara'yı evlat edindi. 2006'da Brad Pitt ile kızları Shiloh doğdu. Son olarak da gözde çift, Vietnam'dan Pax'ı evlat edindi. Daha da durmaya niyetleri yok, daha fazla çocuk yapmak ve evlat edinmek istiyorlar. Jolie, uzun bir aradan sonra bu ay 'Readers Digest' dergisine büyüyen ailesi ve yaratmak istediği fark ile ilgili konuşmuş. Önceleri evlat edindiği çocuklara haksızlık olmasın diye kendisi doğum yapmak istememiş. Ancak Brad Pitt'in çocuklara sevgisini görünce diğerlerine bir tehdit olmayacağını düşünerek Shiloh'a hamile kalmış. Yoğun programlarına rağmen, aileye yeni bir çocuk eklediklerinde aralarında kıskançlık çıkmasın diye her birine özel zaman ayırmaya dikkat ediyorlarmış. Pazar günleri de hepsi bir arada yatıyormuş. Röportajda Jolie'ye uçak kullanmak ve motosiklete binmek gibi riskli şeyleri sevdiği hatırlatılarak 4 çocuktan sonra emniyetine daha dikkat edip etmediği sorulmuş ve Jolie, "Ben yapmak istediğim şeyleri yapıyorum ve dikkatli yapıyorum. Cesur bir yaşam sürüyorum, bunun için de mutlu bir anneyim" diye cevap vermiş. Bu konuya şu sözlerle açıklık getirmiş: "Önemli soru 'çocuklarımın görmesini istediğim bir hayat mı yaşıyorum?' Eğer inandığım şeyi yaparken başıma bir şey gelecekse, o zaman bir anne olarak çocuğuma bırakabileceğim mirasım olduğuna inanıyorum." Jolie için evlenmek mühim değil! Her ikisi de çocuklarına olan manevi ve kanuni bağlarına çok önem veriyor. Brad Pitt ile ilişkisine gelince, her zaman 'kendisinin en iyi olmasına' yardımcı olacak bir eş istemiş ve bunu da Pitt'te bulmuş. Jolie, Pitt hakkındaki yorumlarını şöyle sürdürüyor:

ELEŞTİRENLER DE VAR
"Bir fotoğraf çekimi için seksi bir kıyafet giydiğimde davranışlarıyla beni beğendiğini gösteriyor. Ama bana hiçbir zaman evimde çocuklarımla beraberken, kitabımı okurken, kendimi eğitirkenki halimden daha seksi olamayacağımı söylüyor. Ben kafama bir şey takıldı mı duramam. O benim fevri yönümü dengeliyor. Olaylara daha doğru yaklaşmama yardımcı oluyor. Ayrıca ailemin gücü ve sevgisiyle rahatlayabilmemi sağlıyor." Amerikalılar'ın yüzde 85'i Jolie'nin iyi bir anne olduğunu düşünüyormuş. Ama bu yoğun yaşantısının içinde sürekli sayısını artırdığı çocuklarına gereken ilgiyi göstermesinin mümkün olmadığını düşünüp, eleştirenler de çok... Siz ne diyorsunuz? Jolie, beni, 'cesur bir kadın olduğum için mutlu bir anneyim' cümlesi ile yakaladı... Tüm röportajı 'www.readersdigest. com'da bulabilirsiniz.