kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Vişneli irmik

İrmiği çok kısık ateşte ve yağsız olarak yaklaşık 20-25 dakika kavurun. Şekeri, margarini, vişne suyunu ve suyu ilave edip, iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra tencerenin ağzını bir mutfak tülbenti ile örtün, daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika oldukça kısık ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın. İrmiğe vişnelerin yarısını ilave edip, harmanlayın. Kalan vişneleri üzerine serperek servis yapın.

MALZEMELER 8 kişilik
*
2 su bardağı irmik

* 2 su bardağı tozşeker

* 100 gr. margarin

* 2 su bardağı vişne suyu

* 2 su bardağı su

* 1,5 su bardağı vişne (çekirdeksiz taze veya şoklu)