kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

''Buluntu'' bebek devlet korumasında

Yeni Haber
Kayseri'de boş bir tarlada bulunan ve kamuoyunda ''Buluntu'' ismi ile anılan bebek, Kayseri Doğumevi Hastanesindeki tedavinin ardından çocuk yuvasına teslim edildi.

21 Mayıs Pazartesi günü Pervane Mahallesi'nde boş bir tarla kenarındaki söğüt ağacının altında terk edilmiş halde bulunan bebek, Kayseri Doğumevi Hastanesi'nde sarılık tedavisi gördükten sonra Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne ait çocuk yuvasına teslim edildi.

Kayseri Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şahin Ertarhanacı, İbrahim Umut adı
verilen bebeğin hiçbir sağlık sorununun kalmadığını ve hızla kilo almaya
başladığını ifade etti.

İbrahim Umut'u evlat edinmek için Kayseri dışından çok sayıda ailenin
telefonla başvuru yaptığını anlatan Ertarhanacı, halen 100 dolayıda ailenin evlatlık bebek almak için sıra beklediğini kaydederek şunları söyledi:

''Doğumdan 2 gün sonra terk edilen bebeğe, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun bilgisi dahilinde İbrahim Umut adını verdik. Bu ad şu anda resmi bir ad değil. Bebeğin yasal ismini alabilmesi için yasal prosedürün tamamlanması ve nüfus müdürlüğüne başvuru yapmamız gerekiyor; bu da yaklaşık 3 ay sürer. Polis şu anda bebeğin annesini ve diğer yakınlarını araştırıyor. Annesi ortaya çıkarsa bebeğin annesine verilip Verilemeyeceğine biz karar veremiyoruz, bu yasal bir süreç.
İbrahim Umut'un iştahı ve sağlığı çok iyi, hızla kilo alıyor.''

EVLATLIK BAŞVURUSU

Ertarhanacı, İbrahim Umut'u evlatlık almak için çok sayıda telefon başvurusu aldıklarını da ifade ederek ''Bebeği evlatlık almak için çok sayıda aile telefonla başvuruda bulundu.

Kayseri'de şu anda bizden evlatlık almak için sıra bekleyen 100'e yakın aile var. İbrahim Umut'un evlatlık verilmesine yasal olarak izin verilirse sırada bekleyen ailelere öncelik verilir. Bu nedenle telefonla yapılan başvurulara göre İbrahim Umut'un şu anda evlatlık verilmesi söz konusu
değil'' dedi.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kayseri Çocuk Yuvasında kayıtlı 0-12 yaş grubunda 300 çocuk bulunuyor.

Çocukların 110'u yuvada, diğer çocuklar koruyucu ve gönüllü ailelerin
yanında barınıyor.

AA