kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Seçim ekonomisine IMF kıskacı

Hükümetin seçim ekonomisi uygulamalarını iki gün önce köşeme taşımış ve bunun ekonomik istikrarsızlığa neden olabileceği uyarısını yapmıştım . Dün de benzer bir kırmızı kart IMF cephesinden geldi. Hükümetin seçimlerden sonra turizm sektöründe KDV indirimine gidecek açıklaması üzerine IMF, bu konuda bize danışılmadı diye konu ile ilgili hükümetten bilgi istedi.

Seçmene selam
Hükümet, IMF' nin bu açıklaması üzerine elbette bir açıklama yapacak. Hükümetin açıklaması da ' seçmene selam' şeklinde olabilir. Muhtemelen "Biz turizmde canlılık yaratacağı için KDV' yi yüzde 18'den 8'e düşüreceğiz. Bunun için de IMF'den falan kimseden izin almayız. IMF' ye de ihtiyacımız yok, ayaklarımızın üzerinde durmayı becerebiliriz" denilecek. O zamanda size sormazlar mı? Madem IMF'ye ihtiyacınız yok, neden onlarla stand by anlaşmasını yenileyip onlara danışmadan adım atmadınız.

Seçim sonrası strateji
AK Parti iktidarının ilk iki yılında ekonomi biraz rahatlayınca da Bakan Babacan: "IMF'ye ihtiyacımız yok, paralarını da erken ödeyeceğiz ve yeni bir stand by düşünmüyoruz" açıklamasını yapmıştı. Sonra ne oldu? Çark edildi ve IMF ile yeni bir stand by anlaşması imzalandı ve IMF'nin her dediği tıpış tıpış yerine getirildi.
Peki şimdi ne olacak? Seçimden sonra ya IMF ikna edilecek, ya da dedikleri tıpış tıpış yerine getirilecek.