kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ERDOĞAN'LA BÖYLE

Tatbikattaki zirvede soğuk rüzgârlar esti

Efes-2007 Tatbikatı'na Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Erdoğan arasındaki gerginlik damgasını vurdu. İki liderin çok soğuk geçen karşılaşması, tören boyunca sürdü ..
İLİŞKİLİ HABERLER
Tatbikattaki zirvede soğuk rüzgârlar esti
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) planlı tatbikatlarından Efes-2007 Tatbikatı dün İzmir'in Seferihisar İlçesi'ndeki Doğanbey Körfezi'nde başlarken, tatbikata zirvede esen soğuk rüzgârlar damgasını vurdu. Tatbikata ilk gelen isim Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt oldu. Ardından tören alanına 10 dakika sonra yine askeri bir helikopterle bu kez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geldi. Orgeneral Büyükanıt, Erdoğan'ı platformunun girişinde karşılayarak tokalaştı. Bu arada, kırmızı-beyaz bir kravat taktığı dikkat çeken Erdoğan, dalgınlıkla Cumhurbaşkanı Sezer için ayrılan Orgeneral Büyükanıt'ın sağındaki koltuğa oturdu. Bunun üzerine Orgeneral Büyükanıt, Erdoğan'ı uyardı. Başbakan Erdoğan'da kendisi için ayrılan Sezer'in koltuğunun sağında bulunan kendi koltuğuna geçti.

SOĞUK TOKALAŞMA

Saat 09.30 sıralarında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i taşıyan helikopter havada göründü. Helikopteri fark eden Orgeneral Büyükanıt, Erdoğan'a Cumhurbaşkanı'nın geldiğini söyleyerek, Sezer'i karşılamak üzere platformun arkasına gitti. Başbakan Erdoğan ise yerinden kalkmadı. Birbirleriyle tokalaşan Sezer ve Büyükanıt yerlerine doğru yönelirken, mikrofondan da Cumhurbaşkanı'nın alana geldiği anonsu yapıldı. Anons üzerine ayağa kalkan Başbakan Erdoğan, yanına ulaşan Sezer'e elini uzattı. Sezer de Erdoğan'ın elini sıktı ancak bu sırada Sezer'in Erdoğan'ın yüzüne bakmadığı dikkat çekti.
Haberin fotoğrafları