kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Anafartalar'da teröre lanet yağdı

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Anafartalar'da teröre lanet yağdı
İntihar saldırısında hasar gören Anafartalar Çarşısı, Türk bayrakları taşıyan binlerce Ankaralının katılımıyla yeniden alışverişe açıldı.

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarının atıldığı meydanda, saldırıda yaşamını yitiren vatandaşların fotoğrafları taşındı. Patlamanın ardından kapatılan Anafartalar Çarşısı önündeki caddeler de ulaşıma açılırken, polis tarafından konulan bariyerler de kaldırıldı.

Yaklaşık 100 kişinin yaralandığı ve 6 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının ardından bir hafta geçti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Ankara Büyükşehir Belediyesi Anafartalar Çarşısı'nın kısa sürede eski haline getirdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaralıları Ulus Meydanı'na, Anafartalar esnafına destek vermeye çağırdı. Ulus Meydanı sabah saatlerinde, ellerinde Türk bayrağı taşıyan binlerce insanının akınına uğradı. Saldırının ardından ulaşıma kapatılan caddeler açılırken, bariyerler de polis tarafından kaldırıldı. Çarşı'daki dükkanların camlarına Türk bayraklarının yanı sıra "yıkılmadık ayaktayız" pankartları asıldı.

SLOGANLAR ATILDI

Ulus Meydanı'ndaki törene Devlet Bakanları Beşir Atalay, Ali Babacan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ATO Başkanı Sinan Aygün, ASO Başkanı Zafer Çağlayan, eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in yanı sıra iktidar ve muhalefet milletvekilleri de katıldı. Törenin açılışında konuşan Gökçek, teröre karşı iktidar ve muhalefetin el ele verdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Milleti bölmek amacıyla Kürt, Türk, Çerkez diyenler var. Can vermeye hazır olduğumuzu beyan edeceğiz. Bugün burada birlik ve beraberliğimizi en güzel şekilde gösteriyoruz. İktidar, muhalefet burada teke tek yürekleri atıyor. Teröristler düşünsün, anarşiye karşı iktidar ve muhalefetle yek vücuttur.Esnafımıza destek olalım. Alışveriş yapalım, moral verelim."

ANKA