kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ŞELALE KADAK

İstanbul Modern sağolsun, Pompidou gençlerin emrinde!

Garanti Bankası'nın sosyol sorumluluk projeleri konusundaki hassasiyetini yakından takip ediyorum.
Sanıyorum bir yıl kadar önceydi. Yeni genel müdürlük binalarında banka yönetiminin yaptığı bir sunumun önemli bir bölümünü eğitim, kültür ve sanat dallarında destekledikleri, öncü oldukları projeler oluşturmuştu.
İşte bu sebepten, geçen hafta Oya Eczacıbaşı ve 'Harvardlı' kızı Esra' yla buluştuğumuzda, Oya Hanım'ın büyük bir heyecanla gösterdiği 'çocuklara özel bölüm' e Garanti Bankası'nın sponsor olduğunu duyunca şaşırmadım.
Şimdiki çocuklar gerçekten çok şanslı. Sanatı sadece kitaplardan değil, müzelerde kendilerine ayrılan özel mekanlarda, dokunarak, hissederek yaşama ve öğrenme imkanına sahipler. Dün İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin Paris'teki Centre Georges Pompidou ile üç yıl sürecek anlaşmasının duyurusu yapıldı. Sözü edilen özel bölümü ben bir hafta önce görme fırsatı yakaladım. Müthiş bir mekan. Çocuklar için herşey düşünülmüş bir gençlik atölyesi yaratılmış ve böylece Genç İstanbul Modern'in de temelleri atılmış.
İnteraktif eğitim programı sayesinde yılda iki kez yaşları 6 ila 16 arasında değişecek olan çocuk ve gençler uygulamalı sergilerde sanatla iç içe saatler geçirecek. Gençler Matisse, Brancusi ve Navarro gibi modern sanatın önemli isimlerini böylece yakından tanıyacak. Doğrusu bu projeye destek veren Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen'in yanı sıra, İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, Müze Direktörü David Elliott ve projeyi Türkiye'ye taşıyan Centre Georges Pompidou Gençlik Programları Bölümü Başkanı Patrice Chazottes' i tebrik etmeli.
Sayelerinde İstanbul'un çocukları daha iyi öğrenme ve keşif yolunda müthiş bir imkana kavuşacak. Dilerim Anadolu'nun çocuklarına da yaşayarak öğrenme sırası gelir.