kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Malkoçoğlu'nun bilekliğini takıyor

İLİŞKİLİ HABERLER
Malkoçoğlu'nun bilekliğini takıyor
* Demirblack 2 metre boyunda. Kilosu ise bilinmiyor çünkü hiçbir baskül onun ağırlığını kaldıramıyor. Yaratıcısı Vedat Tülek, onu özellikle uzun boylu yapmış. Başka robotlar gibi insanlar onun da başını okşasınlar ya da sevimli bulsunlar istememiş.
* Yürüyor, kollarını hareket ettiriyor. Gövdesini ve kafasını sağa sola döndürebiliyor. Bazen yeşil bazen de kırmızı olan gözlerini oynatabiliyor. Vedat Tülek tarafından seslendiriliyor.
* Yapımı geceli gündüzlü bir çalışmanın sonucunda tam 2 ayda tamamlanan ve şovla birlikte 10 milyara mal olan Demirblack'in 2 aküsü, 12 uzaktan kumandası ve toplam 25 kanalı bulunuyor.
* Demir Black'in yapımında aliminyum konstürüksiyonlar, demir cıvatalar, bakır, sarı, aliminyum levha ve ızgaralar, kalorifer borusu kelepçeleri, motorlar, ışıklar kullanılmış.
* Robotun arkasında 2 melek figürü bulunuyor. Bu onun iyi kalpli bir robot olduğunu gösteriyor. Kolundaki siyah bileklik hayran olduğu Malkoçoğlu'nundan esinlenilerek yaratılmış. Dışarıdan bakıldığında tüm iç yapısı gözüküyor. Bu da onun içi dışı bir robot olduğunu kanıtlıyor.