kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Asimo hâlâ merdiven çıkıyor Demirblack stand-up yapıyor

Ece SARUHAN/GÜNAYDIN
Şov dünyası yakında yeni bir yıldıza daha kavuşacak. Vedat Tülek'in kendi elleriyle yaptığı Demirblack adlı robot, sahnede stand-up yaparak dünya çapında bir ilke imza atacak..
Cem Yılmaz, Beyaz, Ata Demirer ve Yılmaz Erdoğan'a rakip geliyor! Türkiye'de ve dünyada ilk kez 2 metre boyunda bir robot stand-up yapmak için sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Haziran ayında Profilo Alışveriş Merkezi'nde ilk kez seyirciyle buluşacak olan Demirblack adlı robotla herkesten önce biz tanışalım istedik ve yaratıcısı Vedat Tülek'in evine gittik... Tiyatrocu Levent Tülek'in ağabeyi olan ve metin yazarlığı yapan Vedat Tülek, ezelden beri 'kafadan kırık' bir adam olduğunu söyledi ve bu projenin öyküsünü şu sözlerle özetledi:

KÖPRÜDEN ATMAK İSTEDİM

"Demirblack'i eğlenceli bir iş yapmak ve para kazanmak için yarattım. Mühendis filan değilim ama bu robotu kendi ellerimle yaptım. Gece gündüz çalıştım. Robotun her parçası en az 3 kez değişti. Defalarca yere düştü. Bu süreçte onu köprüden atmak istediğim bile oldu. Elim delindi. Karnım matkapla parçalanıyordu. Ama ortaya çıkan sonuç tüm bunlara değdi." "Dünyanın insan ölçülerindeki ilk robotu Asimo'yu yapan Japonlar bu robotu kıskanacak" diyen Tülek'ten sonra sözü Demirblack'e verdik ve dünya üzerindeki bu ilk macerasının öyküsünü biraz da ondan dinledik...

* Dünyaya yeni gelmiş bir robot olarak Türkiye'yi nasıl buldun? Türkiye süper ya! Çok eğlenceli.

* Siyasi tablomuzu, yaşam şeklimizi de beğendin mi? Daha ısınma turlarındayım, bilmiyorum. Bu arada sizin Cumhurbaşkanınız kim? Seçemediniz daha değil mi? (Gülüyor) Biz olsak hemen seçerdik. Programı yüklerdik, düğmeye bir basardık, hemen hallederdik seçim işini.

GÖBEK BİLE ATIYOR


* Bize nasıl bir şov yapacaksın sahnede? 'İyi, Kötü ve Metal' adlı bir stand-up. Her şeyden bahsedeceğim içinde. Cinsellikten, kadınlardan, günlük sorunlardan... Çıkış noktamız çizgi romanlar. Dansçılar, kaykaycılar, darbukacılar da olacak benimle birlikte sahnede. Belki göbek bile atacağım.

* Henüz Türkiye'ye ısınma turlarında olduğunu söylüyorsun ama maşallah parayı en iyi götüreceğin mesleği seçmişsin... Ama çok para harcadım ben de. Bir sürü cıvata aldım. Çok para kazanırsam daha çok cıvata alırım.

* Rakiplerin parayı arabaya, mala mülke yatırıyorlar ama... Yok ben cıvatalara yatırırım. (Gülüyor)

*
Rakiplerin arasında en çok kimi beğeniyorsun? İzleyebildin mi onları? Ya benim rakibim yok ki. Ben robotum. İnsanlarla karşılaştırmayın beni.

* 'Kasma' adlı bir şarkı da söyleyeceksin şovunda... Evet. Bence herkes rahat olmalı. Çok kasınca cıvatalarım diş atıyor. Fazla gevşeklik de bana yaramıyor. İkisinin ortasını bulmak en iyisi. Şarkıyı nağmeli bir sesle okuyacağım. Klip de çekeceğim. Şarkıda bana biri sarışın, biri esmer, biri kumral 3 kız eşlik edecek. Onlarla İstanbul'un gece kulüplerini gezeceğim.

FAVORİSİ REINA VE SORTIE

* Maşallah çapkınsın da yani... Evet. Kızlar olmadan olmaz. Ben de geliyorum artık alemlere. Takılmayı seviyorum.

* Nerelere takılacaksın peki? Dans edebileceğim bütün kulüplere. Bodyguardlar içeri alırlarsa ve dedektörlerden geçebilirsem Sortie ya da Reina'ya gideceğim.

* İleride dizilere transfer olabilir misin? Şimdilik zor görünüyor ama olursa 'Lost' ya da 'Cennet Mahallesi'nde oynamak isterim.

* Son olarak Arçelik reklamlarındaki Çelik hakkında neler düşünüyorsun? Onu cattle'a benzetiyorum. Aramız süper. Onu, Japon Asimo'yu, Asimo'nun kız kardeşi Asime'yi çok seviyorum!