kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bugün resmi açılışı yapılacak olan Loby Restaurant’ın mönüsünde; ilginç isimli yemekler yer alıyor. ‘Yusuf Yusuf Usta Pirzolası’, ‘Osmanlı Tokadı Kebabı’ ve ‘Kara Kız Tatlısı’ müşterilerin ilgisini çekeceğe benziyor.

'Külkedisi' Tuğçe'den devekuşu eti restoranı

Mustafa KAYA-MERKEZ
'Külkedisi' manken Tuğçe Güder, farklı bir iş kurdu: Kadınlar kafesi işletmeyi istiyordum, bir devekuşu restoranı açtım. Meslektaşlarıma kendi ellerimle devekuşu pirzolası tattıracağım!..
Tuğçe Güder, mankenlikten kazandığı parayla, devekuşu yemeklerinin yapıldığı özel bir restorana ortak oldu. Doğar doğmaz Çocuk Esirgeme Kurumu'na bırakılan ve daha sonra evlat edinilen 24 yaşındaki siyahi manken; "Hayalimdeki işi kurdum" dedi. Etiler'deki 'Loby' adlı mekanı, devekuşu çiftliği distribütörü Uğur Karas'la birlikte açtıklarını anlatan Tuğçe Güder, "Resmi açılışımızı bugün yapacağız. Manken arkadaşlarıma kendi ellerimle devekuşu pirzolası yedireceğim. Devekuşu eti, yağ ve kolesterol oranı çok düşük olduğu için son derece sağlıklı" şeklinde konuştu.

KOMİK YEMEKLER!
İki yıl önce 'Best Model Of The World'de kraliçe seçilen Güder, ailesinin de gıda sektöründe olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Hep bir kadınlar kafesi açmayı, arkadaşlarımı orada ağırlamayı düşünürdüm. Amcalarım ise kebapçı açmamı tavsiye ederdi. Uğur Karas'tan gelen teklif çok ilgimi çekti. Yalova'daki çiftlikte beslenen devekuşlarından, ilginç isimli yemekler yapıyoruz. En meşhur lezzetlerimiz; 'Kuşcu Izgara' ve 'Devekuşu Suşi' oldu. Yusuf Yusuf Usta Pirzolası', 'Osmanlı Tokadı Kebabı' ve 'Kara Kız Tatlısı' da iddialı çeşitlerimiz." Mankenlerin ileriyi görüp, 'akıllı' davranarak; farklı meslek dallarına geçmesi gerektiğini vurgulayan siyahi manken, kendisine neden 'Külkedisi' dendiğini de şöyle açıkladı:

HAYATIM FİLM GİBİ
"Hayatım acı ve rastlantılarla dolu. Mankenliğe geçişim de filmlerdeki gibi oldu. 7 yıl önce İstiklal Caddesi'nde dolaşıyordum. Bir reklam şirketinin sahibi beni görmüş. İşte o andan itibaren hayatım değişti. Önce deneme çekimleri yapıldı, ardından tek tek defileler geldi. Keşfedildiğimde henüz 17 yaşındaydım. 2005'te 'Best Model Of The World' yarışmasında 'Dünyanın En İyi Mankeni' seçildim. Bu başarıdan sonra da medyanın yoğun ilgisiyle karşılaştım. Çocuk Esirgeme Kurumu'na bırakılan bir bebektim ama hem beni seven bir aileye, hem de şöhrete kavuştum. Benim hikayem de bu yüzden 'Külkedisi' masalına benzetildi. Artık çekimden çekime koşuyorum ve hayatımın en mutlu günlerini yaşıyorum."
Haberin fotoğrafları