kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mağazaların marka savaşı!

TÜLİN KERMEN
İLİŞKİLİ HABERLER
Mağazaların marka savaşı!
Büyük mağazalar sayesinde her geçen gün yeni bir marka daha Türkiye'ye geliyor. Özellikle son zamanlarda ayakkabı markalarının sayıları giderek çoğalıyor. Mağazalar arasındaki bu yarıştan en çok kadınlar kârlı çıkıyor. Artık ünlü tasarımcıların ayakkabılarını satın almak için yurtdışına gitmek gerekmiyor! Önce Harvey Nichols Manolo Blahnik'i getirdi; ardından Beymen Nişantaşı mağazasında Christian Louboutin için parti düzenlendi. Ben de bu markaların yaratıcıları hakkında bir araştırma yaptım. İşte dev markaların bilinmeyenleri...

MANOLO BLAHNIK
* Manolo Blahnik'in hayali başlarda sahne tasarımcısı ya da mimar olmakmış.
* Hayatının akışını değiştiren isimlerden biri Amerikan Vogue'un efsanevi genel yayın yönetmeni Diane Vreeland. O dönem fotoğrafçılık yapan Blahnik, aynı zamanda para kazanmak için tiyatro kostümleri hazırlıyormuş. Bu kostümlerle kombinlenen ayakkabılara hayran kalan Vreeland, bu konu üzerine yoğunlaşması için onu teşvik etmiş.
* İlk butiğini 1973'te Londra'da açmış.
* Tasarımcı genelde yüksek ökçeli ayakkabılar hazırlıyor. Ayrıca babet tarzı ayakkabılar tasarlamayı sevmiyor.
* Blahnik; Yves Saint Laurent, Christian Dior ve Calvin Klein gibi büyük markalara da uzun süre ayakkabılar tasarlamış.
* Ünlü yıldız Sarah Jessica Parker, Blahnik'in çizgisine hayran.

CHRISTIAN LOUBOUTIN
* Christian Louboutin 16 yaşındayken ilk tasarımlarını yapmış. Charles Jourdan, Chanel ve Yves Saint Laurent gibi ünlü markalar için de tasarımlar yapmış.
* Markasına özel bir logo belirlemek yerine, onu temsil etmesi için tüm ayakkabılarının tabanlarını kırmızı renge boyuyor. Çünkü kırmızının seksiliği ve çekiciliği temsil ettiğini düşünüyor.
* Ayakkabılarını kurdele, fiyonk, dantel ve kristal tokalarla süslüyor. Aksesuvarların ayağa sihirli bir biçimde konmuş gibi görünmesini istiyor. Bunun için aksesuvarları, şeffaf PVC bantlarla ayakkabıya tutturuyor.
* Nicole Richie, Jennifer Lopez, Kate Bosworth ve Nicole Kidman tasarımlarını çok seviyor.
Haberin fotoğrafları