kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sezer Rahşan Ecevit'ten helallik aldı

Yeni Haber
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Aday olmazsa hakkımı helal etmeyeceğim" diyerek üzüntüsünü dile getiren Rahşan Ecevit'ten "helallik" aldı. Sezer, Rahşan Ecevit'i telefonla arayarak, aday olmama konusunda ikna etti.

CHP ve DSP arasında işbirliği görüşmeleri yürütülürken, milletvekili adayı olmayacağını açıklayan DSP lideri Sezer, CHP Lideri Baykal ile Rahşan Ecevit'in tüm ısrarına karşın aday olmama konusunda kamuoyuna verdiği sözü tuttu.

Rahşan Ecevit'in, CHP-DSP güç birliği kararına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, "Zeki Sezer'in aday olmayacağını televizyondan öğrendim. Çok üzüldüm. Kendisine aday olmaması durumunda hakkımı helal etmeyeceğimi söyleyeceğim" sözleriyle Sezer'i adaylık konusunda iknaya çalışmıştı. Sezer ise, Rahşan Ecevit'in açıklamasını değerlendirirken, "Şok oldum. Rahşan Ecevit'in, Ecevitlerin Türkiye'nin üzerinde, DSP'nin üzerinde ve benim üzerimde çok hakları var. O söz beni şok etti. Ama sanırım çok üzüldüğünü belirtmek içindir bu. Ben sayın Rahşan Ecevit'le konuşurum, hakkını helal etmesini sağlarım" ifadelerini kullanmıştı.

TELEFONLA GÖRÜŞTÜLER

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, DSP Lideri Sezer, Rahşan Ecevit'in bu açıklamasının ikin gün sonra telefonla aradı. Sezer, Rahşan Ecevit'e aday olmama gerekçelerini açıklarken, "Türkiye'nin geleceği ve Cumhuriyetin temel değerleri için çok önemli bir adım attık. Böyle bir durumda benim milletvekili olup olmamamın çok büyük önemi yok. Şimdiki amacımız, sol bir iktidar alternatifi yaratabilmek, onun için çalışmalıyız. Ben bunun için partimin başında kalıp, çalışmayı bizzat yürütmek istiyorum. Beni anlayacağınızı düşünüyorum" dedi.

Rahşan Ecevit ise, Sezer'i büyük bir dikkatle dinleyerek, "Meclis'te sizin gibi özü sözü bir, dürüst politikacılara ihtiyaç var. Keşke aday olsaydınız. Sizi Meclis'te görmek isterdim. Türk siyasetinin sizin gibi liderlere ve genel başkanlara ihtiyacı var. Kararınıza saygı duyuyorum ancak bu kararı vermemiş olsaydınız" karşılığını verdi. Bunun üzerine, Sezer de, "Üzerimde emekleriniz büyük. Türkiye'nin geleceği için partimin başında kalmam doğru olan. Beni anlayacağınızı biliyordum. Anlayışınız için teşekkür ederim" dedi.

Telefon görüşmesinin ardından, Sezer'in aday olmaması konusunda ikna olan Rahşan Ecevit, Sezer'e başarılar diledi. Böylelikle Ecevit'le Sezer arasında yaşanan helallik krizi de aşılmış oldu.

İKNAYA ÇALIŞILIYOR

DSP lideri Sezer'in aday olmama kararı ise parti tabanında üzüntüyle karşılandı. Parti örgütleri, Sezer'i aday olması için iknaya çalışırken, bazı il ve ilçe örgütleri de Sezer'in aday olması için imza kampanyası başlattı.
Sezer, aday olmama kararını ise, "Söyleyeceklerim yanlış anlaşılmasın. Milletvekilliğini küçümsediğimi için söylemiyorum ama milletvekilliği özveri gösterilecek bir şey değil. Bizim için önemli olan ülke çıkarlarıdır. İçim çok rahat. Yaptığımız işin doğruluğu zamanla görülecek" sözleriyle açıklamıştı.

(ANKA)