kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Koç: Millet AKP'yi sandıkta öpecek

ANKA
Yeni Haber
Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bankalara AKP döneminde değil, "CHP'nin yol arkadaşı DSP'nin iktidarı döneminde" el konulduğunu ifade etti. Şahin, milletin 22 Temmuz'da hesap soracağını söyledi. Şahin'in sözleri CHP'lileri kızdırdı. CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, Şahin'e "Millet sizi sandıkta öpecek" karşılığını verdi.

İmar Bankası'ndan bono alanlara paralarının ödenmesine yönelik tasarı üzerindeki görüşmeler seçim tartışmalarına dönüştü. Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İmar Bankası ile birlikte 22 bankaya DSP'nin iktidar olduğu hükümet döneminde el konulduğunu, burada kendilerinin değil o dönemki iktidarın suçlanması gerektiğini söyledi. Bakan Şahin, mağdurların paralarını ödediklerini belirterek, "Millet 22 Temmuz'da hesap soracaktır" dedi. Bakan Şahin'in ardından söz alan CHP Grupbaşkanvekili Haluk Koç, Şahin'in sözlerine tepki göstererek, şu karşılığı verdi:

"Sayın Bakan DSP ve CHP'ye dönük 'korku, çekingenlik' ifade eden sözler söyledi. DSP içinde bu ülkeyi seven insanlar görev yapıyor. Yurtseverdirler, yolsuzlukla da ilgileri yoktur. Bülent Ecevit'in geçmişinde çoluk çocuğuna gemi alan yoktur. Peşkeş yoktur. Türkiye'de Arap milliyetçiliğine dayalı, temiz İslamın içine enjekte edilen konular yoktur. DSP'ye dil uzatılırken dikkatli olun."

Koç, AKP Hükümeti'nin seçimlere "Başbakan Erdoğan, Maliye Bakanı Unakıtan, Yasin El Kadı, Ofer" fotoğrafı ile gideceğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Gemi fotoğrafları, Ali Dibolarla gideceksiniz. Vicdanınızı rahatlatın, geldiniz gidiyorsunuz. Bu aile fotoğrafı sizi taşımaz. Kaç milletvekili var, Yimpaş, Kombassan adına para toplayan. O insanların bedduaları sizi çarpacak. Binlerce insanın ahını aldınız. Bu yükün altında siyaseten kalacaksınız. Bu telaş beni mutlu etti. Millet sizi öpecek. Alnınızdan öpecek."