kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Liderleri haftasonu yoğun mesai bekliyor

Yeni Haber
Seçim çalışmalarıyla birlikte siyasi parti liderlerinin programları yoğunlaşıyor. Bir yandan milletvekili listeleri başta olmak üzere seçim çalışmalarını yürüten liderler, seçmenle de buluşmak için yurt gezilerini de yoğunlaştıracaklar. Cumhurbaşkanı seçimiyle hızlanan siyaset liderlerin hafta sonu yapacakları çalışmalarla daha da ısınacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum ve Van duraklarının ardından bu hafta sonu İzmir ve Sivas'ta halka hitap edecek. CHP lideri Baykal ve DSP lideri Sezer, seçim işbirliklerini Mersin mitinginde kutlayacak. DYP 27 Mayıs'ta kongreye giderek Demokrat Parti adını alarak ANAVATAN ile birleşme yolunda büyük bir adım atarken, Genç Parti lideri Uzan İzmir'de, Anavatan lideri Mumcu ise İstanbul'da çeşitli temaslarda bulunacak.

ERDOĞAN'IN ANADOLU ÇIKARMASI SÜRÜYOR

Erzurum ve Van'da mitinge dönüşen toplu konut ve tesislerin anahtar teslim ve açılış törenlerinde vatandaşla buluşan Başbakan Erdoğan'ın bu haftaki durağı Sivas olacak. Erdoğan, cumartesi günü İzmir'de seçmenle bir araya gelecek, pazar günü Sivas'ta halka hitap edecek.

BAYKAL-SEZER MERSİN'DE

Uzun tartışmaların ardından DSP ile güç birliğine giden CHP ilk mitingini Mersin'de gerçekleştirecek. 26 Mayıs'ta yapılacak mitinge, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'le birlikte katılacak olan Baykal, halka seslenecek. Mitingde, Sezer'in de bir konuşma yapması bekleniyor.

DP İÇİN BÜYÜK ADIM

DYP-Anavatan birleşmesinin mimari iki lider Ağar ve Mumcu ise hafta sonunda kongre telaşında. DYP lideri Ağar, 27 Mayıs'ta yapılacak kongreye katılacak. DYP kongrede adını Demokrat Parti olarak değiştirecek birleşmenin alt yapısını hazırlayacak. Anavatan Partisi lideri Mumcu ise, DYP kongresinin hemen ardından kendi partisinin kongresini toplamak için çalışmalarını hızlandıracak. Haftasonunda İstanbul'da olması beklenen Mumcu, birleşme sürecine ve seçime yönelik çalışmalarını yürütecek.

UZAN İZMİR'DE

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan da seçim startına İzmir'den başlayacak. Bir süre CHP ile flört eten ancak son anda seçimlere tek başına girme kararı alan Uzan Cumartesi günü İzmir'de Buca, Çiğli ve Bornova ilçe örgütlerini ziyaret edecek.

PARLAMENTO DIŞI PARTİLER DE YOĞUN

Yüzde 10 barajına takılarak Meclis'e giremeyen Büyük Birlik Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Saadet Partisi liderlerini de hafta sonunda yoğun bir tempo bekliyor. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu yarın Amasya'da yapılacak Birlik Şöleni'ne katılacak. Yazıcıoğlu, haftasonu da toplantılarını sürdürecek.

SP Genel Başkanı Recai Kutan haftasonunu Ankara'da geçirecek ve Ankara'da yapılacak fetih şölenine katılacak.

MESUT YILMAZ YENİDEN MİTİNG MEYDANINDA

Yeniden siyasete soyunan bazı liderler de seçim çalışmalarına başladı. Seçime bağımsız gireceği kesinleşen Eski Başbakan Mesut Yılmaz, memleketi Rize'de düzenleyeceği mitingde seçmenlerine seslenecek.

(ANKA)