kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Terörle ilgili beklenenler olmuyorsa gereken yapılır

Başbakan Erdoğan, atv ana haber bülteninde, Kuzey Irak'ta terörün konuşlanmasıyla ilgili "Türkiye kendi kaderini belirlemeye muktedirdir. Bunun geçmişte de örnekleri var" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Terörle ilgili beklenenler olmuyorsa gereken yapılır
Başbakan Tayyip Erdoğan, son terör olayıyla birlikte sınır ötesi harekâtın yeniden gündeme gelmesi konusunda, ABD-Irak-Türkiye arasındaki değerlendirmelerin sürdüğünü hatırlattı ve "Beklenenler olmuyorsa, Türkiye kendi kararını verir" sözleriyle sınır ötesi harekât mesajı verdi. Başbakan Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden sınır ötesi operasyon konusunda kendilerine talep gelmesi durumunda Meclis'in gereken desteği vereceğini söyledi. Erdoğan, atv ana haber bülteninde dün akşam Ali Kırca'nın terör, iç ve dış siyasete ilişkin sorularını yanıtladı. Kırca'nın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın 12 Nisan'daki basın toplantısında dile getirdiği sınır ötesi harekât talebiyle ilgili olarak yönelttiği, "ABD'ye rağmen böyle bir karar çıkar mı?" sorusuna şu karşılığı verdi: "ABD siyasi müttefikimiz. Onların davetiyle taa Afganistan'a gidiyoruz. Kuzey Irak'ta da terör konuşlanıyorsa burada da ABD üzerine düşeni yapmalı. Türkiye-ABD-Irak üçlü olarak bu konuları görüşüyorlar. Kuzey Irak'la ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. ABD-Irak-Türkiye olarak bu işi çözmemiz gerekir. Irak yönetimi biz bu konuda elimizden geleni yapacağız diyor. ABD de öyle diyor. Şu ana kadar sonuç yok. Türkiye bu noktada kendi kaderini belirlemeye muktedirdir. Beklenenler olmuyorsa, Türkiye kendi kararını verir. Bunun geçmişte örnekleri de var. Türkiye'nin bir yerlerden izin almaya ihtiyacı yoktur. Ülkemizin huzuru neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Neyse sınır içi, sınır ötesi operasyon saati geldiğinde yapılır."

CUMHURBAŞKANI ADAYIM GÜL
Erdoğan, cumhurbaşkanının halkın seçmesi durumunda da adayının Gül olacağını şu sözlerle ortaya koydu: "Adaylığını açıklamış olan bir ismimiz var. Sayın Gül. Gül bundan sonraki süreçte ne karar verir bilemem ama karar vermesi halinde benim desteğim Sayın Gül'den yana olacaktır. Birikimi çok iyidir. Bu birikimden biz niye yararlanmayalım? İnşallah yeniden iktidar olacağız. Sayın Gül üzerinde herhangi bir tereddüdüm söz konusu değil." Erdoğan, Ulus'ta patlayan canlı bomba ve sonrasındaki gelişmeler konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, şöyle konuştu: "Gelen istihbari bilgilere göre güvenlik güçleri tedbirlerini alıyorlar. Bu çerçevede çalışmalarını sürdürüyorlar. Güvenlik güçlerimiz bunları bölgelerimizin hassasiyetlerine göre değerlendiriyor. Bir çok olay bu vesileyle önlenmiştir.Ama bunları duyurmak da propaganda olurdu.Polisle askerimizle el ele çalışmalar sürüyor."" Erdoğan "Türkiye'de rejimle ilgili sorun yoktur. Kim vardır diyorsa onun bir çıkar endişesi vardır. Kimin yediğine içtiğine, giydiğine, kimin laikliğine, sosyal devlet anlayışına ne olmuş da ikide bir bunu gündeme getiriyorlar" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları