kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TAKSİYE KİMSE YAKLAŞTIRILMADI Takside bulunan Ebru Kara gözaltına alınırken, olay yerine gelen bomba imha uzmanları, taksiyi incelemeye aldı.

Adana'da canlı bomba yakalandı

Nazan ERDEM - Murat KARAMAN - Ferit ZENGİN
A Bir ticari takside yapılan aramada Ebru Kara adlı kadının çantasında 11 kilo 300 gram patlayıcı ele geçirildi. 31 yaşındaki kadının canlı bomba olduğu ileri sürüldü..
Adana'da, canlı bomba eylemi yapma hazırlığında olduğu öne sürülen bir kadın, ticari taksi içinde 11 kilo 300 gram patlayıcı madde, 2 el bombası ve 12 fünye ile yakalanarak gözaltına alındı. Adana polisi, 12 Nisan 2007'de yine Adana'ya eylem için geldiği ileri sürülen Hatice Arat'ı 9 kilo 750 gram patlayıcı ile yakalamıştı.

İHBAR SURUÇ'TAN GELDİ
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden bir kişinin polise "Biri kadın iki kişi bombalı eylem yapmak üzere Adana'ya gidiyor" şeklinde ihbar yaptı. İhbar üzerine alarma geçen Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, güvenlik önlemi aldı. Durumu şüpheli görülen 01 T 2337 plakalı ticari taksi takibe alındı. Taksi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı Dadaloğlu Kavşağı'nda durduruldu. Şoför araçtan inip kaçmaya çalışırken, canlı bomba olduğu ileri sürülen kadın yakalandı. Polis, adının Ebru Kara olduğu belirlenen kadın ve taksi şoförünü gözaltına aldı. Olay yerine çağrılan bomba imha uzmanları, trafiğe kapatılan caddede güvenlik önlemi analar kadının çantasında arama yaptı. Aramada paketler halinde, 4 kilosu portekiz yapımı dinamit lokumu şeklinde A4 olmak üzere toplam 11 kilo 300 gram patlayıcı, 2 el bombası, 12 fünye ve bomba düzeneği yapımında kullanılan malzemeler buldu. Olayla ilgili bir erkeğin de arandığı belirtildi. Adana Valisi İlhan Atış, "Adana'nın gözü aydın. Yakalanmasaydı bizi üzecek bir hedefe saldırı gerçekleştirecekti. Polisimizi kutluyorum" diye konuştu.

İSTANBUL'DA DA ÖNLENDİ
İstanbul'da ise önceki akşam polis canlı bomba olduğu iddia edilen bir kişiyi, kendisine yardım yataklık yaptığı belirtilen 3 zanlıyla birlikte yakaladı. Gözaltına alınan İshak Aybergüler, Hakkı Kılıç ve Nure Sincar 'örgüt üyesi olmaktan' tutuklanırken, bir kişi de serbest bırakıldı. 62 yaşındaki Nure Sincar'ın canlı bombalara,bomba taşıdığı, örgütün drektiflerini militanlara ilettiği iddia edildi.
Haberin fotoğrafları