kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Yedek vatanımız yok bu vatan hepimizin'

ANKARA
Ankara'yı kana bulayan ve 6 kişinin ölümüne neden olan canlı bomba saldırısı çok sayıda parti lideri ve sivil toplum örgütü tarafından lanetlendi..
Anafartalar Çarşısı'na düzenlenen bombalı terör saldırısına siyasi partiler ve sivil toplumdan tepki geldi. Açıklamalarda terör saldırısı kınanırken, sorumlu olanlara lanet yağdı:

* DYP lideri Mehmet Ağar: Türkiyemiz ağır ve acı bir olay yaşıyor. Bu alçakça eylemlerin bir sonuç vermesi mümkün değil. Türkiye'yi bazı iç sıkıntılara taşımak isteyenler var. Aylardan beri söylediğim budur. Türkiye'de husumet üzerinden siyaset yapılamaz. Bununla ne bağı var derseniz, bu tür teşebbüste bulunanlara zemin hazırlarsınız, bilmeden tabii. Hiçbirimizin yedek vatanı yok, hepimizin vatanı burası. .

* MHP lideri Devlet Bahçeli: Türkiye'yi etnik temelde bölerek bir kardeş kavgasının şartlarını hazırlamak için yola çıkan hainler, rüzgâr ekenin fırtına biçeceği gerçeğiyle çok yakında yüz yüze geleceklerdir.

* BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu: Saldırı tüm insanlığa yapılmıştır. Vatandaşlarımızı birlik olmaya, paniğe kapılmamaya çağırıyorum.

* DSP lideri Zeki Sezer: Bu tür terör eylemlerinin amaçları bellidir. Ama ülkemizin bağımsızlığına, ulusumuzun birliğine ve bütünlüğüne zarar vermeye, Cumhuriyetimizin temel ilkelerini ortadan kaldırmaya hiçbir gücün gücü yetmeyecektir.

* TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış: Bu gibi olayların olmamasını diliyoruz. Bunu yapanlar, elbette ki cezalarını çekecekler.

* İHD Başkanı Yusuf Alataş: Seçimler dolayısıyla önemli bir demokrasi sınavından geçildiği bir dönemde bu saldırının gerçekleştirilmiş olması, hedefinin demokrasi insan hakları ve toplumsal barış olduğunu göstermiştir. Saldırıyı lanetliyoruz.

* Barolar Birliği: Seçim sürecine girdiğimiz günlerde siyasi ortamı karıştırıp ülkemiz ve ulusumuza karşı yıkıcı ve bölücü emellerini gerçekleştirmeye çalışanlar başarılı olamayacaklardır.

* Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir: Saldırıyı lanetliyorum. Kitle kıyımı, kör şiddet ile hiç kimse hiçbir yere varamadı, varamayacağı da biliniyor. Yaratılmak istenen kaostur, istikrarsızlıktır, kitleleri terörize etmektir. Hak-İş, TİSK, Eğitim-Sen, Türk Eczacılar Birliği, Elektrik Mühendisleri Odası, Türkiye Körler Federasyonu, TES-İŞ, DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TDB, Ankara Ticaret Borsası, ESDER, SHP, ÖDP, DTP, EMEP, Çevre Mühendisleri Odası, Barolar Birliği, TESK da saldırıyı kınadı.
Haberin fotoğrafları