kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Serpil'e torpil!..

BU sergiyi bu yıl yine kaçırıyorum. Oysa, açılışa katılacaktım. Olmadı.. Bizim bacının (Serpil Gogen) atölye gurubunun dekoratif boyama sergisinden söz ediyorum. Telefon edip hayal kırıklığını hissettirdi, tabii..
Sergilenen diğer yapıtlar bir yana, tamamını görmek istediğim bir koleksiyon hazırlıyorlardı. Ankara'dayken Nebil'le uğrayıp, biten 2025 tanesini görmüstük.. 100'e yaklaşmışlar.. Biri diğerine benzemeyen onca ahşap elbise askısı.. Tahta boyamada bilinen hemen bütün tekniklerin kullanıldığı, Anadolu'dan Amerika'ya, Asya'ya uzanan, çeşitli dönemlere ait seçme desen ve motifleri yansıtan bir çalışma..
Hacettepe Onkoloji Enstitüsü Vakfı'na yardım için hazırlıyorlardı. Dilekleri, askıların birer ikişer değil de, dağılmadan, koleksiyon halinde satılması ve vakfa iyi bir katkıda bulunmaktı. İstedikleri olmuş. Üstelik, koleksiyon İstanbul'a geliyormuş.. (Alan, Serpil'e "Sakın açıklama" demiş, söylemedi, ama ben Mudo'dan şüpheleniyorum. Geçen hafta bana Ankara'dan telefon etmişti. "Serpil'in yanındayım" diye..)
Eğer Ankaralı ve bu işin meraklısıysanız, Serpil'in deyimiyle, bu "arşiv"i hazır kentinizdeyken görün..
Sergi, ay sonuna kadar R.D. Art Galeri'de.. Reşit Galip Caddesi, Fıskiye Sok. No:22..