kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SAİT GÜRSOY

Şampiyon sanat

İstanbul Modern Sanatlar Galerisi, 31 Mayıs'a kadar sanatı "şampiyon"
ilan ediyor. Türkiye'de şampiyonluklara imza atmış dört büyük kulübün dört büyük taraftarı olan dört ressamın 44 eserine yer veriyor. "Şampiyon Sanat" adıyla hazırlanan sergide Ertuğrul Ateş, Devrim Erbil, Hüsamettin Koçan ve Tanju Demirci taraftarı oldukları takımın renklerini resim sanatına taşıyorlar. Sanatçılar "renkleri", kişisel renkleri ve
"futbol endüstrisine" bakışlarıyla bütünleştiriyorlar ve ustalıklarını tıpkı bir futbol takımının 11 futbolcudan oluşan kadrosu gibi toplam 44 eserle betimliyorlar.
"Şampiyon Sanat" projesine tuttukları renkleri saklamayan yazarlar da kalemleriyle destek veriyor. Proje kapsamında resim çalışmalarının yer aldığı kitaba yazılarıyla Galatasaray için Hıncal Uluç, Fenerbahçe için Mehmet Yılmaz, Beşiktaş için Haşmet Babaoğlu ve Trabzonspor için Sunay Akın katkıda bulunuyor.
Taraftarlık çizgisinin kavga, dövüş ve şiddetle değil, doğası gereği tuvalde bir arada olan renkler gibi kardeşçe var olmasını özleyenler, öte yandan karşı karşıya olmanın renkli mutluluğu ve rekabetini yaşamak isteyenler mayıs ayı boyunca bu sergiyi izleyebilirler.