kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD: "Ralston çabalarını sürdürecek"

Yeni Haber
Türkiye'nın terörle mücadele özel temsilcisi emekli Orgeneral Edip
Başer'in görevden alındığının açıklanmasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington'un aynı konudaki özel temsilcisi emekli Orgeneral Joseph Ralston'un,terör örgütü PKK'ya karşı mücadelede çabalarını sürdüreceğini bildirdi.


Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, günlük brifinginde, ABD'nin konuya ilişkin görüşünün sorulması üzerine, Ralston'un çabalarının kesinlikle süreceğini belirterek, "Bu bekletilmeyecek kadar önemli bir mesele. Çünkü anlaşılabilir şekilde bu, Türkiye'de çok duygusal bir konu. Bunun yol açtığı çok pratik kaygılar da var ve biz bu kaygıları paylaşıyoruz" dedi.

McCormack, "Ayrıca, Türkiye ile Irak iki komşu ülke ve bu durum değişmeyecek. Dolayısıyla böyle konuları işbirliğiyle çözümlemeye çalışmak, herkesin yararına. Özellikle, Türkiye ve bizim için kaygıya yol açan böyle bir konuda" şeklinde konuştu.

Sözcü, Ralston ile yeni bir Türk muhatapla çalışma konusundaki görüşlerini henüz konuşmadığını kaydederek, "ancak Türk hükümetinin, bu konu üzerinde ciddiyetle çalışmayı sürdüreceğinden eminim. Biz kesinlikle öyleyiz ve Irak hükümetinden öyle davranmasını bekliyoruz" dedi.

McCormack, Türkiye'de ve başka yerlerde terör örgütlerinin, terörist faaliyetlerini sürdürememesinin güvence altına alınması gerektiğini söyledi.