kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Nemsadze’nin başkanlığı bir saat sürdü Akhalkatsi’ye hükümet destek verdi

Bir federasyon krizi de kuzey komşuda çıktı

Gürcistan Futbol Federasyonu Başkanlık seçimlerine "siyaset bulaştı" iddiası krize yol açtı. Türkiye'deki federasyon seçimlerini hatırlatan tartışmada hükümet hedefte .....
Türkiye'de büyük yankı uyandıran Futbol Federasyonu Başkanlık seçimleri tartışmasının benzeri Gürcistan'da yaşanıyor. Türkiye'de Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'a karşı hükümetin kendi adayını destekleyerek seçime müdahale ettiği suçlamalarıyla bu kez de Gürcü hükümeti karşı karşıya... Gürcistan'da geçen hafta yapılan seçimle Federasyon Başkanı olan Giorgi Nemsadze'nin bir saat sonra istifa etmesi ve yerine eski Başkan Nodar Akhalkatsi'nin seçilmesi krize neden oldu. Hükümetin Akhalkatsi'yi yeniden seçtirmek istediğini söyleyen spor yazarları, "Gül Devrimi" ile iktidara gelen Mikaheil Şaakaşvili'ye yakın isimleri suçladı.

'JET İSTİFA' BASKISI
Sürpriz bir şekilde seçimi kazanan eski futbolcu Nemsadze, göreve geldikten 1 saat sonra, "Benim niyetim bazı şeylerin değişebileceğini göstermekti. Başkan olmak gibi bir isteğim olmadı" diyerek istifa etti. Ancak bu açıklamanın tatmin edici olmadığını belirten basın, "jet istifanın" nedeninin hükümet baskısı olduğunu iddia etti. Spor yazarı Koba Inasaridze, Şaakaşvili'ye yakınlığı ile bilinen milletvekili Giga Bokeria'nın seçimden memnun kalmayarak istifa baskısı yaptığını yazdı.

UEFA BAŞKAN'A SORACAK

Bokeria'nın üst düzey hükümet yetkililerini de yanına alarak seçim sonuçlarını değiştirdiğini ve Akhalkatsi'nin yeniden başkan olmasını sağladığını iddia etti. Hakkındaki iddiaları yalanlayan Bokeria, "İddialar spekülasyon ve dedikodu. Seçime müdahale söz konusu değil" dedi. Konuyla ilgili görüş bildirmeyen UEFA'nın yetkilileri ise "Başkan'dan bilgi alacağız" diye konuştu. UEFA'nın seçimlere hükümetlerin müdahale etmemesi gerektiği yönünde kararı bulunuyor. Eğer bu yönde kanıt bulunursa UEFA seçimin yenilenmesini talep edebiliyor.
Haberin fotoğrafları