kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Pekkan’ın popülerliği 79’da Petrol şarkısıyla artmıştı. O dönemin en önemli krizlerinden biri petroldü.

Şarkıları partilere seçim marşı oldu

BÜLENT İPEK
Her seçim döneminde birtakım sanatçıların bazı şarkıları siyasi partilerin seçim marşı haline geliyor. Meydanlar bu şarkılarla inlerken, bu parçaları seslendiren sanatçılar da popülerliklerine popülerlik katıyor..
Türkiye erken seçime hazırlanırken; seçime katılacak siyasi partilerin çalışmaları kadar meydanlarda çalınacak şarkılar da önem kazandı. Bunun nedeni ise seçim gezilerinde partilerin iyi propaganda yapmasının yanında, çalınan şarkıların halkı ne kadar coşturduğunun da önemli olması yatıyor... Yakın siyası geçmişimize bakıldığında; şarkıları birtakım siyasi partilerin seçim marşı haline gelen sanatçıların da yıldızlarının bu süreçte bir hayli parladığı göze çarpıyor.

Başbakan'la birlikte söyledi
Bu isimler arasında en yeni örneği Adnan Şenses teşkil ediyor. Müziği bıraktığını açıkladığı dönemde; 'Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda' adlı şarkısı AKP'nin seçim müziği olan sanatçı, bu sayede yeniden eski popülerliğine ulaşmış, hatta yeni bir albüm yapmıştı. Şenses, katıldığı birçok resmi davette bu çok sevilen şarkısını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte söylemişti.

Petrol Krizi Ajda'ya Yaradı
Geçmiş yıllara bakıldığında da siyasi gelişmelerle paralel olarak popülerliği artan birçok sanatçı ve şarkı göze çarpıyor. Bunlardan biri Ajda Pekkan'ın tüm dünyada bir petrol krizinin yaşandığı 1979 yılında söylediği 'Petrol' adlı parça. 'Süper Star' bu şarkıyla Eurovision Şarkı Yarışması'na bile katıldı. 12 Eylül döneminden hemen sonra kahramanlık şarkıları yapmaya başlayan Hasan Mutlucan, 80 darbesi sayesinde yüzü gülen sanatçılar arasında.

Özal'ın prensiydi
1990'lı yılların ve Turgut Özal döneminin favori şarkıcıları arasında ise başı Osman Yağmurdereli çekiyor. Özal hükümetinin bakanlarından Vehbi Dinçerler'in kızıyla bir evlilik yapan Yağmurdereli Özal'ın en sevdiği sanatçılar arasındaydı. O zamanlar POPSAV'ın başkanı olan Yağmurdereli, vakfın gecelerini Turgut Özal'ın katılımıyla renkli ve güçlü birer şova dönüştürmeyi başarmıştı.
Haberin fotoğrafları