kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Uçağa otomobil benzini koymuşlar

Ahu BOZLAR-Cevdet ÖZDEMİR - MERKEZ
Trabzon'da düşen uçakta yüksek oktanlı yakıt yerine otomobillerde kullanılan 98 oktanlık kurşunsuz benzin kullanıldığı ortaya çıktı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Uçağa otomobil benzini koymuşlar
İran'ın Tebriz kentine gitmek üzere Trabzon'dan havalandıktan kısa süre sonra bağlantı kesilen özel uçağın enkazına dün sabah ulaşıldı. Trabzon'un Köprübaşı ilçesine bağlı Beşköy beldesinin Vizera ve Sıcakoba yaylaları arasındaki yüksek bir kesimde düştüğü belirlenen uçağın, dağın yamacına çarptığı anlaşıldı. Uçakta bulunan İngiltere vatandaşı pilot Michael Newman (53) ile emekli general olan Pakistan uyruklu Zaka Ulam Bhamgoo'nun (53) öldüğü belirlendi.

ACELESİ VARDI
Bu arada düşen Sky Arrow 650T model özel uçağa, otomobillerde de kullanılan 98 oktanlık kurşunsuz benzin ile yakıt ikmali yapıldığı ortaya çıktı. Bu tip küçük uçaklarda yüksek oktanlı yakıt kullanılması gerektiği ancak pilotun Trabzon Havaalanı'nda uygun yakıt bulamadığı için dışarıdan, otomobillerde de kullanılan 98 oktanlık kurşunsuz yakıt getirterek, uçmak zorunda kaldığı belirtildi.

BİR ANDA SİNYAL KESİLDİ
Trabzon'dan İran'a gitmek üzere pazar günü Trabzon Havalimanı'ndan saat 09.31'de havalanan içinde biri İngiliz, diğeri Pakistan uyruklu 2 kişinin bulunduğu uçaktan alınan sinyal, Trabzon'un Köprübaşı ilçesi Koçalak tepesi yakınlarında kesildi. İranlı yetkililerin durumu Trabzon'daki ilgililere bildirmesi üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Dün sabah saatlerinde kayıp uçaktaki pilotlardan birinin cep telefonundan Trabzon'un Beşköy mevkisinde sinyal alındı. Yapılan arama çalışmaları sonucunda dün sabah saat 10.36 sıralarında kayıp uçağın enkazı Vizera ve Sıcakoba yaylaları arasında yüksek bir kesimde bulundu. Dağın yamacına çarptığı anlaşılan uçaktaki 2 kişinin öldüğü belirlendi.
Haberin fotoğrafları