kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Trabzon'da iki kişilik kayıp uçak alarmı

Ahu BOZLAR/MERKEZ
Trabzon'dan İran'a giderken kaybolan uçağı arama çalışmaları sürüyor. Uçaktaki iki kişinin cep ve uydu telefonu sinyalleri takibe alındı..
İran'ın Tebriz kentine gitmek üzere pazar günü saat 12.30'da Trabzon Havalimanı'ndan havalandıktan sonra içindeki iki kişi ile birlikte kaybolan Sky Arrow 650T model uçak dün de bulunamadı. Uçaktan en son Trabzon'un Köprübaşı ilçesi ile Koçalak tepesi civarında sinyal alınması nedeniyle arama-kurtarma faaliyetleri bu bölgede başladı, ancak bir sonuca ulaşılamadı. Ulaştırma Bakanlığı da, uçağı bulabilmek amacıyla İngiltere vatandaşı Michael Newman (53) ile Pakistan uyruklu Zaka Ulab Bhamgo'nun (53) cep ve uydu telefonlarını sinyal takibine aldırdı. Özellikle uydu telefonunun açık olduğu, ancak yanıt alınamadığı belirtildi. Sinyalin kesildiği nokta dahil 50 kilometre karelik bir alanda yürütülen aramalarla ilgili bilgi veren Trabzon Valisi Nuri Okutan, 10 ayrı noktada çalışmaların sürdüğünü ancak hava karardığı için akşam çalışmalara ara verildiğini bildirdi.

100 KİŞİLİK EKİP ARIYOR
Arama çalışmaları Trabzon'un Köprübaşı, Çaykara ilçeleri ile Gümüşhane ve Bayburt il sınırlarına yakın bölgelerde yoğun biçimde sürdürülüyor. Jandarma ve sivil savunma ekiplerinin de bulunduğu 100 kişilik bir ekip tarafından arama çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi. Kaybolan uçağın, Ankara'dan havalandıktan sonra, yakıt ikmali için Trabzon'a indiği açıklandı. Uçağın ilk olarak Gürcistan'a gitmek üzere 10 Mayıs'ta Ankara'dan Trabzon'a yöneldiği, ancak hava şartlarının da etkisiyle fikir değiştirip, İran'a gitmek istediği de gelen bilgiler arasında.