kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Konseri öncesinde yaşanan teknik arızaya öfkelenen Zülfü Livaneli, "Konuşturmuyorlar" diyerek tepkisini gösterdi.

Saylan: Konuşsam kavga çıkabilirdi

İzmir Mitingi'nde Prof. Türkan Saylan'ın konuşmasına engel olunduğu ileri sürüldü. Saylan, "Kavgacı tipli iki kişi gelip, konuşmamamı söyledi" dedi..
Yüzbinlerce kişinin katıldığı İzmir'deki Cumhuriyet Mitingi'nin yankıları devam ediyor. CHP şölenine dönüştüğü ve siyasallaştırıldığı öne sürülen mitingte, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın konuşturulmadığı, CHP'den ayrılan İstanbul Bağımsız Milletvekili Zülfü Livaneli'nin şarkı söylemesinin de engellenmek istendiği iddia ediliyor.

'LİVANELİ ABARTTI'
"Herkes kendi insanı konuşsun istiyor" diyen Prof. Türkan Saylan yaşanan gerilimi şöyle anlattı: "Zülfü Livaneli'den sonra çıkıp 5 dakika konuşacaktım. Bir kadın bir erkek yanıma gelip 'Karar aldık, konuşma yapmayacaksınız' dediler. Kavgacı tipli insanlardı. Bazıları da araya girip konuşmamı istediler. İki taraf da konuyu platform önünde tartışmaya başladılar. Baktım kavga çıkacak, ben de 'Konuşmayayım, benim burada bulunmam yeterli' dedim. Ben bu mitinglerde hep bulundum, ama bazı kesimler 5 dakika bile konuşmama izin vermediler, kendileri kaybettiler." Türkan Saylan, olay nedeniyle ağlamadığını da belirtirken "Ben ancak hastalarım için ağlarım" dedi. Saylan, Livaneli'nin gösterdiği tepkiyi ise çok sert ve abartılı bulduğunu kaydetti. Tertip Komitesi Üyesi Avukat Ferda Kardelen ise Prof. Saylan'ın konuşturulmaması gibi bir durum olmadığını belirterek, "Bizim programımızda hiçbir genel başkanın konuşması yer almıyordu. Türkan Saylan da bir konuşma yapmak istediğini belirtti. Biz de genel başkanların sadece isimlerini anons edeceğimizi söyledik. O da saygıyla karşılayıp kürsüden indi" diye konuştu.

SİYASİLERE ELEŞTİRİ
Bir başka gerilim ise Zülfü Livaneli sahneye çıktığında yaşandı. Livaneli, parçasını seslendirecekken platformdan mikserin bozulduğu bilgisi verildi. Bunun üzerine sinirlenen Livaneli, "Mikser bozulmuş. Söyletmiyorlar" diye tepki gösterdi. Livaneli parçasına başladığı anda da sahneden bir slogan okundu. Daha sonra platformdan kasıtlı bir tutumun olmadığı anonsu yapıldı ancak kalabalık bunu yuhaladı. Livaneli de "Arkadaşlar çok üzülmüşler" diyerek ortamı yatıştırdı. Yaşananların görkemli mitinge gölge düşürmemesini isteyen Livaneli, "Her büyük dalgayı gören bazı siyasetçiler bu mitingi de kullanıp sörf yapmak istediler" yorumunu yaptı.
Haberin fotoğrafları