kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Trabzon'dan kalkan uçak kayboldu

Yeni Haber
İran'ın Tebriz kentine gitmek üzere Trabzon Havalimanı'ndan kalkan özel bir uçaktan bir süredir haber alınamıyor. Uçağın düşme olasılığı üzerinde duruluyor.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, yaptığı açıklamada, Ankara'dan, İran'ın Tebriz kentine gitmek üzere yola çıkan özel bir uçağın, yakıt ikmali yapmak üzere 10 Mayıs Perşembe günü Trabzon Havalimanı'na indiğini söyledi.

Yakıt ikmalinin ardından hava koşullarının uygun olmaması nedeniyle uçağın birkaç gün havalimanında kaldığını anlatan Okutan, uçuş için uygun koşulların oluşmasıyla birlikte uçağın dün öğle saatlerinde Tebriz'e gitmek üzere Trabzon'dan ayrıldığını bildirdi.

Okutan, içinde 1'i İngiliz ve 1'i Pakistan uyruklu 2 pilot bulunan uçağın, henüz Tebriz'e ulaşmadığını öğrendiklerini söyledi.

Okutan, uçağın Trabzon'un Çaykara ilçesinin Tufa Yaylası ile Gümüşhane ve Bayburt il sınırlarına yakın bir bölgede düşmüş olabileceğini ifade ederek, uçağın akıbetinin belirlenmesi amacıyla bölgede jandarma ve sivil savunma ekiplerince araştırma başlatıldığını kaydetti. Okutan, henüz uçakla ilgili bir bulguya ulaşamadıklarını sözlerine ekledi.

VALİ OKUTAN: ARAMA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Trabzon Valisi Nuri Okutan, İran'ın Tebriz kentine gitmek üzere Trabzon Havalimanı'ndan havalandıktan sonra kaybolan özel uçağın bulunması için 10 ayrı noktada arama çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Vali Okutan, yaptığı açıklamada, uçağın bulunması için dünden itibaren çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade ederek, ''Arama kurtarma ve güvenlik ekipleri, başta Köprübaşı ilçesinin güneydoğusu olmak üzere 10 ayrı noktada aramalarını sürdürüyor'' dedi. Okutan, yüksek kesimlerde sis olduğunu, bu nedenle arama çalışmalarının yavaş ilerlediğini kaydetti.

(AA)