kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

50 bin kişilik dev operasyon

Yeni Haber
Şırnak kırsalı ile Irak sınırında PKK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlara 50 bin güvenlik görevlisinin katıldığı bildirildi.

Bestler, Dereler, Cudi ve Gabar Dağları'nda operasyon yapan birlikler, Kuzey Irak sınırında da yeni mevziler oluşturarak, bölgeyi ablukaya aldı.

Operasyon kapsamında 3 aydır yapılan asker ve araç sevkıyatı belirli aralıklarla devam ederken, şimdiye kadar bölgede 50 bin askerin konuşlandırıldığı ileri sürüldü.

Kuzey Irak Zaho yakınlarındaki PKK'lı terörist yuvaları Haftanin, Sinaht, Kaniması, Sindi, Begova yerleşim yerlerinin karşısında yer alan, Türkiye tarafındaki Avaguze, Kastepe, Çalışkan, Taşdelen, Hilal, Andaç, Kato bölgelerinde teröristlerin geçişini engellemek için yeni mevziler kazılarak, asker yerleştirildi.

Ağır ve modern silahlarla donatılan Mehmetçik, sınırda nöbet beklerken, yüzlerce köy korucusu ile özel harekât timlerinin de katıldığı operasyonlarda zaman zaman teröristlerle sıcak temas sağlanıyor.

Bölgede gruplar halinde olan teröristler çembere alınırken PKK'lıların yuvalandığı alanlar havadan helikopterlerle bombalanıyor. Operasyon 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ahmet Yavuz ve üst düzey rütbeli komutanlar tarafından bizzat yönetiliyor.

Bölge didik didik aranırken PKK'ya ait çok sayıda sığınağın ortaya çıkarılıp imha edildiği, geçiş güzergâhlarının tamamen tutulduğu kaydedildi.

Şırnak bölgesinde başlatılan büyük çaplı operasyonların ardından Türkiye'ye Irak üzerinden sızamayan örgüt mensuplarının, güzergah değiştirerek Suriye sınırına yöneldikleri kaydedildi.

(CHA)