kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Gazeteci-yazar Turan Yavuz vefat etti

Yeni Haber
Gazeteci-Yazar Turan Yavuz, Ankara'da vefat etti.

Yoğun bakım altında tutulduğu Güven Hastanesi'nde bugün öğleden sonra yaşamını yitiren Yavuz'un bir süredir akciğer kanseri tedavisi gördüğü öğrenildi.

Turan Yavuz, 1956'da Paris'te doğdu. ODTÜ'de başladığı uluslararası ilişkiler eğitimini Washington Amerikan Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Bölümünde tamamlayan Yavuz, gazetecilik mesleğine 1974 yılında Reuters Haber Ajansının Ankara bürosunda atıldı. Yavuz, 1982-1985 yılları arasında Tercüman Gazetesi'nin Washington Muhabiri, 1985-1995 yılları arasında da Milliyet Gazetesinin Washington Temsilcisi olarak görevine devam etti. Gazetecilikle beraber televizyon programcılığını da yürüten Yavuz, ''32. Gün'' haber programında yer aldı.

1994'de ''İşte Çiller'in ABD'deki Serveti'' haberi ile 1995 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ''Yılın Gazetecisi Ödülü''nü ve 1995 Sedat Simavi Gazetecilik ödülünü kazandı.

Yavuz, Kanal 6'da 1995-1996 yılları arasında Haber Koordinatörü olarak görev yaptı ve ''Haberaktif'' programıyla gece haberlerine öncülük etti.

Turan Yavuz'un ''ABD'nin Kürt Kartı'', 1962 Küba Füze Krizi'nde Türkiye'nin rolünü irdeleyen ''Satılık Müttefik'' ve DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in konu edildiği ''İkinci Vatan'' adlı kitapları yayımlandı.

Gazeteci- yazar Turan Yavuz'un yönetmenliğini yaptığı 35 milimetrelik ''Exile In Büyükada'' adlı sinema filmi Milano Uluslararası Film Festivalinde belgesel dalında birincilik ödülü aldı.

1997-2003 yılları arasında Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yapan Turan Yavuz, 1999- 2004 yılları arasında da TV8 Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüttü.

Yavuz, evli ve bir çocuk babasıydı.

Gazeteci-yazar Turan Yavuz'un cenazesi, 16 Mayıs Çarşamba günü Ankara'da toprağa verilecek.

Turan Yavuz'un cenazesi, Çarşamba günü Kocatepe Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.

(A.A)