kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
‘EŞİME FİKRİNİ SORDUM’ Sevda Uyanır, 15’inci Kolordu Komutanlığı’n da görev yapan eşi binbaşı Osman Uyanır’a fikrini söylediğinde, eşinin "Hayırlı olsun" dediğini belirtti.

Binbaşının AK Partili eşi: Kocam 'Hayırlı olsun' dedi

Hüseyin CUMALI - ADAPAZARI / MERKEZ
Sakarya AK Parti'den aday adayı olan 15'inci Kolordu Komutanlığı'nda görevli binbaşının eşi yüksek mimar Sevda Uyanır: Yenge denmesinden rahatsız değilim..
Bınbaşı Osman Uyanır'ın eşi olan yüksek mimar Sevda Uyanır (35), AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayı olmaya karar verdi. Uyanır, AK Parti'nin kendi fikirleri kadar halkın fikirleriyle örtüştüğünü belirterek, "Devlet hizmetlerine önem veriyor ve halkın istekleri doğrultusunda çalışıyor. Bu nedenle siyasete AK Parti'den girdim" dedi.

DEPREMİ ÖNEMSİYOR

Kendisinin deneyim ve tecrübelerini siyaset yoluyla ülkenin menfaati için kullanacağını belirten 9 yaşında Simay isminde bir kız çocuk annesi Sevda Uyanır, "Türkiye ve özellikle Sakarya deprem bölgesidir. Bu nedenle milletvekili seçildiğim takdirde depreme karşı önlem konusunda etkin rol oynayacağım. Olası bir İstanbul depreminde can ve mal kaybını en aza indirmek için önemli proje ve çalışmalar yapmayı planlıyorum" diye konuştu. Eşinin görevi dolayısıyla Manisa'da 5 yıl, Kars'ta 3 ve Kocaeli'de 1 yıl boyunca kaldıkları sürede bölge halkının sorunlarıyla ilgilendiğini ve Haydi Kızlar Okula kampanyasına katkıları olduğunu belirten Uyanır, "Bana yenge demelerinden hiç rahatsız olmadım. Çünkü onların sorunlarıyla bire bir ilgileniyordum. Kızların okula gitmesinden, evlerindeki sorunlarla ilgilendiğim için onların gözünde yenge oldum" dedi. Milletvekili seçildiği takdirde kendisine güvenen seçmenlere her zaman layık olmaya çalışacağını belirten Uyanır, siyaset sahnesinde kadının da olduğunu herkesin kabul etmesi gerektiğini savundu.

BABASI DA ASKER
Babasının da emekli yarbay olduğunu söyleyen Uyanır, AK Parti'den siyasete gireceğini belirterek "Bu noktada sıkıntı yok"dedi. Uyanır, "Evet, asker eşiyim. AK Parti yasaklı bir parti değil. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir partisi. Üstelik iktidar partisi. Eşim benim fikirlerime saygılıdır. Zaten kendisi demokrasiye inanan bir insandır. Özgür ve hür irademle bu yola çıktım. AK Partilileri tanıma fırsatı buldum. Görüş anlamında araştırdım. Sayın Başbakanımın görüşleri, çalışmaları ilgimi, beğenimi çekti. Ben de içlerinde var olmak istedim" dedi.