kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Belediye Başkanı Cuma Bozgeyik, Ata’nın Selanik’teki evinde görülüyor.

Fıkracı başkana 3 yıl hapis istemi

Gökay USANMAZ / MERKEZ
Anlattığı 'Efe' fıkrasında Ata'nın şahsiyetine hakaret etmekle suçlanan Belediye Başkanı Bozgeyik'in bir yıldan üç yıla kadar hapsi istendi..
Selanik gezisinde anlattığı "Efe" fıkrasıyla Atatürk'ün manevi şahsiyetine hakaret etmekle suçlanan, bu nedenle AKP'den ihraç edilen Büyükçekmece Mimarsinan Belediye Başkanı Cuma Bozgeyik hakkında, Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturması tamamladı. İddianamede, Cuma Bozgeyik'in 19 Mayıs 2005 tarihinde Selanik gezisi sırasında otobüste anlattığı fıkradan alıntılar yapılarak, fıkranın bazı bölümlerinin 5186 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'a muhalefet oluşturduğu vurgulandı. Bozgeyik hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

ALKIŞLAYANA TAKİPSİZLİK

Bozgeyik fıkrayı anlatırken başkanı alkışlayarak, suça iştirak ettikleri öne sürülen partililer hakkında ise "Takipsizlik kararı" verildiği belirtildi. Sivil toplum örgütleri tarafından hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulması üzerine yaptığı bir basın toplantısıyla özür dileyen Bozgeyik "Amacım Atatürk'e hakaret etmek değil ortamı şenlendirmekti" diye kendini savunmuştu. Hakkında yurtdışına çıkış yasağı konan Bozgeyik, mahkeme kararıyla her ayın belirli günlerinde Bakırköy Denetim Serbestlik Şubesi Müdürlüğü'ne giderek imza atıyor. Bozgeyik'in ayrıca belediyenin resmi araçlarını kullanmaması için ehliyetine de el kondu. Bozgeyik, bu yasaklara uymazsa tutuklanacak.