kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
LİSTELER ASKIDA Türkiye’de ilk kez Bilgisayar Destekli Seçmen Kütük Sistemi’ne (SEÇSİS) göre oluşturulan seçmen listeleri, dün sabah 08.00’den itibaren muhtarlıklarda askıya çıkarıldı.

Kadın adaylara çağrı

ANKARA
Başbakan Erdoğan, SABAH'ın "Kadın rüzgârı" haberinden sonra aday olmak isteyen kadınlara çağrıda bulundu: Çekinmeden yarışa girsinler..
Başbakan Tayyip Erdoğan, SABAH'ın gündeme getirdiği, siyasi partilerin kadın adaylara olan ilgisini dünkü konuşmasıyla daha da güçlendirdi. AKP'den aday olmak isteyen kadınlara cesaret veren Erdoğan, "Kadın adayların çekinmeden bütün illerimizde, başta büyük iller olmak üzere bu yarışa girmelerini istiyoruz, teşvik ediyoruz" dedi. Erdoğan, AKP Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Kadın aday sayısını artırma konusunda ne gibi tedbirler alacaksınız?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Kadın adayların teşviki noktasında, biz siyaseti rekabet ortamı olarak gördüğümüz için de kadın adayların rahatlıkla, çekinmeden bütün illerimizde, başta büyük iller olmak üzere bu yarışa girmelerini istiyoruz, teşvik ediyoruz. Kaldı ki kadın kollarımızın çok aktif, çok faal olması sebebiyle de özellikle kadın adaylarımızın şu anda ilgi duymakta olduklarını görüyoruz. Müracaatlarda da ortaya çıkmış durumda. Ama bunun dışında serbest yaşam içinde olan bayanların, kadınların katılımında herhangi bir istifaya gerek duyulmaksızın yapılabileceği için bu önümüzdeki süreç içinde onlar da temayül yoklamasına katılacaklardır. Temayül yoklamalarıyla merkez olarak bu işi belirleyeceğiz.'' Erdoğan, "Popüler isimler var mı? Hakan Şükür gibi, spor camiasından, sanat camiasından?" sorusuna, "Netleştikçe göreceksiniz" yanıtını verdi.

BARZANİ'NİN SÖZLERİ
Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin "Mesut Barzani, Avrupa Parlamentosu'nda, 'PKK siyasal bir sorundur. Askeri mücadelede biz yokuz' sözlerini hatırlatması üzerine şöyle dedi: "Ben onlarla medya üzerinden konuşmayayım artık. Biz onlara söyleyecek sözlerimizi söyledik. Bizim için şu anda muhatap noktasında da olmamalı."