kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Cepten toplu mesaj yasak

ANKARA
Yüksek Seçim Kurulu, partilerin cep telefonlarından toplu mesajla propaganda yapmalarını yasakladı. Billboard'lar da partilere eşit miktar ve süre için kiralanacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Cepten toplu mesaj yasak
YSK, 3 Kasım seçimleri öncesinde Genç Parti'nin yoğun olarak kullandığı "cep telefonlarına toplu mesaj göndererek propaganda" yöntemini yasakladı. YSK'nın kararına göre, uygulanacak yasaklar şöyle:

* UZAN YÖNTEMİNE YASAK: Seçmenlerin cep telefonlarına toplu mesaj gönderilemeyecek. Milletvekili adaylarının kendi seçim çevresinde bireysel olarak kullandığı bu yöntemi 3 Kasım seçimleri döneminde, Genç Parti yurt genelinde kullanmıştı.

* KIRMIZI PLAKA GARAJA: Başbakan, bakanlar ve milletvekilleri makam araçlarını, 12 Temmuz'dan itibaren etkinliklere gitmek için kullanamayacaklar.

* 18 YAŞINDAN KÜÇÜKLER İLAN DAĞITAMAYACAK: 18 yaşından küçükler el ilanı ve broşür dağıtamayacak. Belediye ve diğer kurumlarda çalışan hizmetliler el ilanı veya benzeri materyali dağıtamayacak.

* BİLLBOARD'LARDA EŞİTLİK: Seçim döneminde belediye ya da özel kişi veya kurumlara ait billboard, ilan ya da reklam panoları, talep eden tüm siyasi parti veya bağımsız adaylara talep etmeleri halinde eşit miktar ve sürede kiralanacak.

* OTOBÜSLERDE AFİŞ YASAK: Belediyelerin raylı araçları ile metro istasyonlarına afiş asılamayacak. Belediyenin toplu taşım araçlarına da reklam verilemeyecek.

* EŞANTİYON YASAK: Partiler ve adaylar herhangi bir hediye ve eşantiyon dağıtamayacak ve dağıttıramayacak.

* TÜRKÇE PROPAGANDA: El ilanlarında Türk bayrağı, dini ibareler bulundurulmayacak. Propagandalarda, Türkçe'den başka dil ve yazı kullanılmayacak.

* AÇILIŞ YAPILAMAYACAK: Kaynağını devletin sağladığı yatırımlarla ilgili açılış törenleri düzenlenemeyecek.