kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Uçan Süpürge Kad. Har. Baº. Halime Güner:

Kadınlar şimdi mi fark edildi?

Nurdeniz KUTSEL / HABER MERKEZİ
Ardı ardına düzenlenen Tandoğan, Çağlayan, Manisa ve Çanakkale "Cumhuriyet" mitinglerinde çoğunluğu oluşturan kadınlar seçimlere de ağırlığını koyacak mı? Bugüne kadar yaptıkları ile topluma kendilerini defalarca kanıtlamış, başarıları veya bilgileri ile var olan kadınlara aktif siyasette yer alma fikrini nasıl değerlendirdiklerini sorduk.

* KA-MER Başkanı Nebahat Akkoç: "Siyaseti düşünmüyorum çünkü şu anda yaptığım işi çok önemsiyorum ve henüz yapmam gerekenler olduğuna inanıyorum. Meclisin görüntüsüne baktığım zaman orada milletvekili olmak bana cazip gelmiyor. Ama kadınların siyasete girmesini çok teşvik ediyoruz. KA-MER olarak önümüzdeki birkaç yılı kapsayacak bir programımız var."

* Uçan Süpürge Kadın Hareketi Başkanı Halime Güner: "Siyaset konusunda ön teklifleri sık sık alıyorum. Gerekçesini de mitingler öncesi ve sonrası olarak ayırmayı doğru bulmuyorum. 'Şimdiye kadar neden olmadı' sorusunun gereğine inanıyorum. Kadınların evlerinden çıkması bile çok mutlu ediyor. Kadınların alanlarda miting yapıyorlar diye şimdi fark ediliyor olmasını politik buluyorum."

* Gazeteci Nuriye Akman: "Politikaya girdiğiniz zaman bir paket satın almış oluyorsunuz. İçinizde hizmet etme duygusunu artıran şeylerle birlikte beğenmediğiniz şeyleri de kabul etmeniz gerekiyor. Ben bir gazeteci olarak her şeyi sorgulayan, bağımsız bir kişiliğe sahip olduğum için aktif siyasete girmek bana biraz uzak geliyor."

* Eski İTÜ Rektörü Prof. Dr. Gülsün Sağlamer: "Gerçekleşen mitingleri gönülden destekledim. Ancak siyaset ortamında hâlâ kadının adının olmadığına inanıyorum. Bence hâlâ kadınlar vitrin süsü olarak görülüyor."

* Sosyolog Pınar Selek: "Özellikle kadınların uzun bir zaman sonunda ciddi bir birikim açığa çıkardıklarını düşünüyorum bu mitinglerle. Önemli olan kadınların sadece siyasete girmesi değil gerçekten kadın politikalarının geliştirilmesi, parti tüzüklerinin ona göre değiştirilmesi, kadınların eğitilmesi..."

* Silk&Cashmere CEO'su Ayşen Zamanpur: "Yoğun iş yaşamım nedeniyle siyasete girmeyi düşünmüyorum. Ama kadınların mecliste oranını çok düşük buluyorum. Oranı artırmamız gerektiğini düşünüyorum. Kadını geri planda olduğu halde medenileşmiş bir ülke örneği de dünyada yok."
Haberin fotoğrafları