kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Ödül alan sinema ve tiyatrocular, gecenin sonunda Kerem Alışık ve Çolpan İlhan’la birlikte fotoğraf çektirdi.

Sinema ve tiyatronun nabzı birlikte attı

ÖNER ÖNGÜN MAGAZİN
Sanat dünyası önceki gece '12. Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri' için bir araya geldi. 18 kategoride ödül dağıtılan törende, duygulu anlar yaşandı. Çolpan İlhan ve Kerem Alışık, geceye ev sahipliği yaptı..
Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri; önceki gece Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi. Sunuculuğunu Kerem Alışık ve İpek Tuzcuoğlu'nun yaptığı gecenin açılışında; Sadri Alışık'ın ismini taşıyan okulun öğrencileri bir gösteri sundu.

GİRİK'E ONUR ÖDÜLÜ
Gençlerin büyük beğeni toplayan gösterisinin ardından; Kerem Alışık ile Hülya Avşar, Sadri Alışık'ın 'Yalnızlar Rıhtımı' filminden bir sahneyi canlandırdı. Kerem Alışık, "Bu filmin benim için önemi çok büyük. Çünkü annem ve babam bu filmde tanıştı. Bu film olmasaydı ben de olmazdım" dedi. Toplam 18 kategoride ödül dağıtılan gecede; sanat dünyasının ünlü isimleri bir araya geldi. Tiyatro dalında 'Onur Ödülü'; Turgut Özakman'a verilirken, sinema dalında aynı ödülü Fatma Girik ile usta yönetmen Memduh Ün aldı. Bu yıl ilk kez verilen 'Yılın En Başarılı Yapımının Yönetmeni Ödülü' ise; İDT'de sahnelenen 'Inishmaan'ın Sakatı' adlı oyunun yönetmeni Ahmet Levendoğlu'nun oldu. Turgut Özakman rahatsızlığı nedeniyle geceye katılamadı, Onur' ödülünü Haldun Dormen'in elinden Göksel Kortay aldı. Özakman'ın "Bu ödülü bana layık gören seçici kurula çok teşekkür ederim" dediği görüntüler ise barkovizyondan konuklara ulaştırıldı.

YILMAZ DA GİDEMEDİ

'Hokkabaz' filmi ile 'Yılın En İyi Erkek Oyuncusu' ödülüne layık görülen Cem Yılmaz da geceye ağır bir grip geçirdiği için katılamadı. Hülya Koçyiğit Yılmaz'ın ödülünü; "Kendisi son yıllarda sinema dünyasına bir güneş gibi doğdu. Onu her zaman sinemada görmek istiyorum" diye anons etti. Ödülü Cem Yılmaz'ın yerine Ezgi Mola aldı. Sadri Alışık
Haberin fotoğrafları