kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Halter sporu kadın vücudunu çirkinleştirmez!

DENİZ AYYILDIZ GÜNAYDIN
İLİŞKİLİ HABERLER
Halter sporu kadın vücudunu çirkinleştirmez!
Nisan ayında Fransa'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda ikinciliği elde ederek Türkiye'nin göğsünü kabartan sporcumuz Sibel Şimşek, bu başarısının yanında güzelliğiyle de dikkatleri üzerine topladı. Bugüne kadar pek çok madalya alan Şimşek, 'erkeklere yakıştırılan' halter sporunu güzelliğinden ödün vermeyen bir kadının da başarıyla yapabileceğini kanıtladı. 10 yaşından bu yana halter kaldırdığını söyleyen Şimşek "Çok ciddi sakatlıklarım oldu, şiddetli ağrılar çektim" diyor. Fransa'daki şampiyonada madalya törenine omuzlarında Türk bayrağıyla çıkan sporcumuzla, halter sporuna nasıl başladığı ve bugüne kadar elde ettiği başarılar hakkında konuştuk.

* 24 yaşındayım. Ailem Ankara'da... Okulum ve bağlı bulunduğum kulübümden dolayı Kocaeli'nde yaşıyorum. Kocaeli Üniversitesi Spor Yöneticiliği'nde okuyorum.

BENİM İÇİN VAZGEÇİLMEZ

* 10 yaşında, ilkokulda okurken haltere başladım. Halter yapan ablalarımı gördüğümde, çok heveslendim. Çok çelimsiz bir çocuk olduğum için her defasında halterden uzaklaştırıldım. Ancak hiç yılmadım.

* Halter, artık sadece erkek değil, bayan sporu olarak da görülüyor. Bence sporda cinsiyet tartışılmamalı. Erkeklerin yaptığı sporu bayanlar da yapabilir. En büyük kanıt da benim gibi bayan sporcular. Sporda mücadele vardır. Her işin olduğu gibi bizim yaptığımız sporun da zorluğu var. Çok şiddetli sakatlıklar yaşıyorum. Ama her şeye değer.

*
İlk başarımı 94 yılında Avrupa 2'ncisi olarak elde ettim. 1999 yılından 2007'ye kadar 3 kez Gençler Avrupa 3'üncülüğü, 4 kez Gençler Avrupa 2'nciliği, 1 kez Akdeniz Oyunları 3'üncülüğü, 2 kez Gençler Dünya 3'üncülüğü, 1 kez Büyükler Avrupa 3'üncülüğü, 1 kez Büyükler Avrupa Şampiyonluğu ve son olarak da Fransa'da yapılan büyükler Avrupa 2'nciliği elde ettim. 2004'te Avrupa'nın En İyi Bayan Sporcusu ödülünü kazandım. Yurtiçinde ise birçok rekorlarım ve şampiyonluklarım var.

MUTLULUKTAN AĞLADIM
* Yaptığım spor vücut geliştirmeye yönelik olmadığı için abartılı ve çirkin görünüm olmuyor. Bu konuda rahatsızlık duymadım.

*
Halter, benim vazgeçilmezlerim arasında... Ciddi sakatlıklar da yaşıyorum. Ağrılar dayanılmaz oluyor. O dönemlerde 'bırakacağım' desem de hiç bırakamadım.

* Milli duygularım hep ağır basar. Uzun süre sonra ülkeme madalya kazandırmak beni gururlandırdı. Madalya töreninde mutluluktan ağladım. Tarifsiz bir duygu.

*
Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Fransa'da Avrupa Şampiyonu olan Ermenistanlı Meline Deluzyan'ın erkek olduğunu iddia etti. Ama bu düşünceye sporcunun dış görünüşü sebep olmuş olabilir. Eğer böyle bir olay varsa başkanımız gerekli müdahaleyi yapacaktır.