kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Karayalçın'dan Baykal ve Sezer'e birlik çağrısı

Yeni Haber
SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP lideri Deniz Baykal ve DSP lideri Zeki Sezer'in ittifak planlarını değerlendirerek, "SHP'nin ve 10 Aralık Hareketi'nin içinde yer almadığı bir birliktelik sol seçenek olarak sunulamaz" diye konuştu.

Karayalçın yaptığı yazılı açıklamada, "Sol değerler öne çıkarılmadan Cumhuriyet'in temel değerleri korunamaz" yorumunda bulundu. 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana izlenen ekonomi politikaları karşısında sol iktidara gereksinim duyulduğunu ifade eden Karayalçın, sol partilerin iktidarı amaçlaması gerektiğini belirtti. Karayalçın, "Hiç değişmeyeceği varsayılan IMF politikaları karşısında 'istikrar ve büyüme içinde paylaşım' diye adlandırabileceğimiz yeni bir model, sol partiler tarafından hazırlanıp yurttaşlarımızın değerlendirilmesine sunulmalıdır" diye konuştu.
Solda birliktelik içinde kimlerin yer alacağını parti yöneticilerinin değil halkın karara bağlamasının doğru olacağını kaydeden Karayalçın, şunları vurguladı:

"SHP'nin ve 10 Aralık Hareketi'nin içinde yer almadığı bir birliktelik sol seçenek olarak sunulamaz. Halkımız solun iktidarına katkıda bulunacak partileri, kişileri, kümeleri Türkiye'nin meydanlarında yapılan açık hava toplantılarında belirlemiştir. Sol birliktelik içinde yer alacak olan onlardır. Kimse sosyal demokrat siyaset alanını tekelleştirilemez. Sosyal demokrat siyaset alanı, yalnızca çalışanların ve üretenlerin tekelindedir. Amaç, milletvekili seçilmek ya da seçtirmek değildir. Amaç, AKP iktidarından mümkün olan en kısa sürede kurtulmaktır, konuya böyle yaklaşılmalıdır. Ben bu düşüncelerin ışığında herkesi, isim vermeyeceğim, AKP'nin iktidarından en kısa tarihte kurtulmak için en güçlü şekilde sol ittifakı, sol birlikteliği inşa etmeye çağırıyorum."

(ANKA)