kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
FAKİR KIZ GİBİ DAVRANIYORLAR.... Sezer, "Bize herkes talip. Ama diğer yandan sen küçüksün diyorlar. Zengin oğluna fakir kızı alır gibi davranıyorlar" dedi.... HEMEN GEREĞİNİ YAPARIZ.... Baykal, "Halktan gelen çağrı ve talepleri dikkate alarak DSP kapanmadan seçim işbirliği kararına vardık" dedi.

Baykal 'tamam' dedi

Şenol ATEŞ /ANKARA
Seçim ittifakı konusunda söz kesen CHP ile DSP, nişan için aile içi sorunları gidermeye çalışıyor. Kurmaylar arasında teknik görüşmeler devam ederken, liderler umut saçtı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "DSP'nin kapatılmamasını kabul ediyoruz, cevap bekliyoruz" derken, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer "Olmaması için neden yok" dedi.

CHP YANIT BEKLİYOR
DSP Parti Meclisi, önceki gün akşam ittifak konusunu görüşmek üzere toplandı. Büyük çoğunluk ittifaka sıcak bakarken, bazı üyeler, "Bizde Baykal'a oy vermeyecek çok insan var. İttifak yaparsak bu insanlar oy vermez" görüşünü dile getirdi. Sezer'in, beklendiği gibi Parti Meclisi'nden yetki alamaması CHP kanadında huzursuzluk yarattı. DSP kurmayları ise, "Yetki almasına gerek yok" görüşünü savundu. CHP ise DSP'nin seçime girmeyeceğini, biran önce YSK'ya bildirerek somut adım atmasını bekliyor. Partilerin il, ilçe ve belde örgütleri de gözlerini, genel merkezlere çevirerek gelecek müjdeyi beklemeye başladı. CHP ve DSP arasındaki beraberliğin, uzun vadede solu tek çatı altında toplayabileceği üzerinde durulurken, şu aşamada her iki partinin kurumsal kimlikleri üzerinden bir tartışma yürütülmeyecek. Türkiye'de, orta ve uzun vadede, iki partinin birleşmesinin vatandaşlara "sempatik" geleceği yorumları yapılırken, "nişanlı kalınıp, tanışmanın" sağlanmasının önemine işaret ediliyor. İki parti arasındaki ittifak görüşmeleri sürerken, iki lideri 13 Mayıs'ta İzmir'de yapılacak "Cumhuriyet Mitingi"ne katılacak.

'İLAN EDECEK NOKTADAYIZ'
Dün akşam Cumhuriyet gazetesinin 83. kuruluş yıldönümü kokteyline katılan CHP lideri Baykal, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ile bir süre sohbet etti. Baykal Kanadoğlu'na "demokrasinin mimarı" şeklinde hitap etti. Kokteylde gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Baykal "DSP'nin birleşme modelini benimsediğimizi ifade ettik ve bu model etrafında çalışmayı başlattık. İşbirliğini kararlaştırdığımızı ilan edecek noktadayız" diye konuştu.