kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Mumcu: İki kere iki, on dört etmeli

Hülya KARABAĞLI - ANKARA
Anavatan Partisi ile DYP'nin birleşme kararını değerlendiren Mumcu, "Biz nostalji partisi değiliz. Eski DP'yi anlatmak yerine gelecek yılların partisini yaratacağız" dedi..
DYP ile Demokrat Parti çatısında birleşme kararı alan Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, bu süreçte partisinden küskünlerin çıkabileceği yorumlarına iddialı yanıt verdi: "İki kere iki 14 etmezse, ben ona başarı demem. Biz burada, yeni bir parti yaratıyoruz. Bir seçimlik ihtiyacı değil, önümüzdeki on yılları düşünerek çaba gösterdik."

MERKEZ YENİLENECEK
Anayasa paketine destek için Meclis'e gelen Mumcu, Demokrat Parti ile ilgili soruları yanıtladı. Mumcu, DP'nin gençler tarafından bilinmediği ve nasıl anlatılacağı sorusuna ise, "Biz nostalji partisi değiliz. Biz, eski DP'yi anlatacak değiliz. Yeni bir parti yarattık. ABD'deki Demokrat Parti, büyüme ve sosyal denge odaklıdır. Biz de, ABD ve AB'deki gibi bir Demokrat Parti olabiliriz. Biz, marjinallerin merkezi işgal etmesine izin vermeyeceğiz" yanıtını verdi. Bu kararın iki partinin sıradan bir birleşmesi olmadığını belirten Mumcu, "Merkezi yeniden tanzim etmek gerekiyor. Demokratik iradeyi merkezde toparlamak gerekir. Parçalanma eğiliminde olan ülkeyi asgari müşterekte toparlamak için yapılan bir iştir" dedi.