kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
PARA PULA İHTİYACIMIZ YOK .... Muhterem Dumrul, "Bu lokanta bizim. Çalıştıran 4 kardeşiz. Allah'ıma hamdolsun her şeyimiz var. Paraya pula ihtiyacımız yok. Zaten kim evladının canına kanına karşı para ister de helalleşir. Böyle bir şey olur mu, yukarıda Allah var" dedi.

Yemin ederim para almadım

SAVAŞ AY
SAVAŞ AY
Küçük Dilara'nın ailesi, "Helalleştik" deyince "Para aldılar" diye yorumlandı. Babası, "Yemin ederim ki para almadım" dedi..
Bahçelievler'de geçtiğimiz aylarda kapağı bulunmayan rögardan kanalizasyona düşerek can veren küçük Dilara herkesi yasa boğmuştu. Ancak geçtiğimiz gün yapılan duruşmada şikâyeti sorulan babası Muhterem Dumrul "Biz helalleştik onlarla. Ceza davasından vazgeçtik" deyip şikâyetlerini geri aldı. Kamuoyu bu tavrı son derece yadırgadı ve anne babaya çok kızdı. Herkes "para karşılığı çocuklarının ölümüne sebep olanları affeden anne baba" olarak algıladı onları. Dumrul ailesi de susup, kimseyle konuşmayınca bu düşünce pekişti.

SUSKUNLUĞUNU BOZDU
Ancak Baba Dumrul suskunluğunu SABAH'a bozdu ve gelişmeleri anlattı.

* Bütün Türkiye minik Dilara'ya ağlamış, size manevi destek vermişti.
- Allah razı olsun hepsinden.

* Şikâyetten vazgeçtiniz ve herkes kınadı sizi. Para alıp vazgeçtiğiniz söylendi.
- Paranın gözü kör olsun diye yazanlar bile. Yazıklar olsun onlara.

* Para aldınız mı gerçekten. Aldıysanız kaç para bu?
- Herkes kafasına göre yazıyor. Tek tek cevap da veremiyoruz. Tanıyan tanımayan kötü düşünüyor bizim için.

* Yanıtınızı alamadım?
- Abi bizim canımız gitmiş, parayla satın aldılar diyorlar. Biz dilenci miyiz? Biz bu kadar düştük mü? Eğer garez olaydı, istenerek olan bir şey olaydı şekil başka olurdu. Her şeyi de yapardık, canımızı da verirdik gerekirse. Ama adamları tanımıyoruz ki 100 kişi tutuklasalar hiç birini tanımıyorum ki.

* Ricacılar mı geldi, aracı oldu peki?
- Evet aracılar oldu. Çok çok rica edenler oldu.

* Kimdi bunlar?
- Herkes geldi işte. Avukat da söyledi. '2-3 ay içinde zaten çıkarlar, kasıt yok' dedi. Biz tazminat davasını sürdürüyoruz hâlâ.

* Peki neden bir açıklama yapmadınız da helalleştik deyip sustunuz?
- Helalleşme parayla mı olur sadece. Ne kadar üzüldüklerini biz de gördük. Gideni geri getirecek olsa. Ama kendi acımızı bile yaşayamaz hale getirdiler.
Haberin fotoğrafları