kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan'dan TÜSİAD'a tepki

Yeni Haber
Başbakan, TÜSİAD'ın ''Anayasa değişiklik paketi yeni Meclis'e kalsın'' şeklindeki önerisinin hatırlatılması üzerine de ''Onları ilgilendiren bir konu. Parlamento ne yapacağını onlardan gayet iyi bilir'' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''derhal seçim'' tartışmaları ile ilgili, kendilerinin de 24 Haziran ya da 1 Temmuzda seçim yapılmasını istediklerini, ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimlerin en erken 22 Temmuzda yapılabileceğini bildirdiğini ifade etti.

Erdoğan, parti genel merkezine gelişinde basın mensuplarının sorularını
yanıtladı.''YSK'nın kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:

''Bizim bu konuda her şeyimiz çok açık, net. En erken nasıl olur diye bunu
en başından hep savunduk. Bizim ilk hedefimiz 24 Haziran, 1 Temmuzdu ama daha sonra komisyonun YSK ile görüşmesi neticesinde 'bunu ancak 22 Temmuzda yetiştirebiliriz' demelerinden dolayı Meclis'ten de 22 Temmuz seçim tarihi olarak çıktı. Şimdi artık bizler 22 Temmuza hazırlıklarımızı yapıyoruz, yapacağız ve şu anda seçim takvimi çalışmaya başladı. Parti olarak seçim takvimine uygun olarak biz de çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bundan sonraki süreç ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun demekten başka bir şey yok.''

"DSP-CHP İŞBİRLİĞİ HAYIRLI OLSUN"


DSP ile CHP'nin seçim iş birliği ile ilgili yorumunun sorulması üzerine
Erdoğan, ''Onların kararı, hayırlı olsun. Olabilir, fark etmez'' dedi.

AA