kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

AKP, kadın aday sayısını artıracak

ANKA
Yeni Haber
AKP, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıda tüm yetkilerini Merkez Yürütme Kurulu'na devretmesiyle resmen seçim startını da vermiş oldu. AKP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da isteğiyle seçimlere daha fazla kadın adayla girecek.

AKP Genel Merkezi'nde yaklaşık 1 saat 40 dakika süren MKYK'nın kararları doğrultusunda adaylık başvuruları yarın başlayacak ve 14 Mayıs'ta sona erecek. Adayları belirleneceği 5 günlük bir süre içinde önce illerde anketler yapılacak ve bu anket sonuçları değerlendirilerek son sözü Genel Merkez söyleyecek. Genel Başkan Yardımcıları tarafından oluşturulacak bir komisyon aday adayları arasında seçme yapacak ve daha sonra kalan adaylarla mülakat yapacak.

"KADIN ADAYLAR ARTIRILSIN"

22 Temmuz'da yapılacak 23'üncü dönem Milletvekili Genel Seçimine AKP kadın adayların sayısını artırmaya da hazırlanıyor. Başbakan Erdoğan'ın MKYK toplantısında kadın adayların sayısının artırılmasını istediği öğrenilirken diğer partilerde olduğu gibi aday adaylık başvurusu için kadınlardan alınacak ücrette ise herhangi bir indirime gidilmedi. Kadın aday adayları da 2 bin YTL ödeyecek. AKP en az 30 kadın milletvekilini Meclise sokmayı hedefliyor.

Adaylık başvuruları yarın başlayacak olmasına karşın AKP Genel Merkezi'ne bugünden itibaren yoğun bir ziyaretçi girişi oldu. Ankara dışından da gelen bir çok kişinin partili yetkililerle bire bir görüştükleri ve ilgili birimlerden adayık koşullarını öğrendikleri görüldü.