kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'Shake İt Up, Şekerim' bir numara

Yeni Haber
Türkiye'yi gelecek hafta Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapılacak 52. Eurovision Şarkı Yarışmasında temsil edecek Kenan Doğulu'nun "Shake it up, şekerim" adlı şarkısı, internetteki oylamalarda birinci sırada yer alıyor.

"Esctoday.com" internet sitesinde bu yıl Eurovision'da yarışacak şarkılar için devam eden oylamalarda, "Shake it up, şekerim" hem "yarışmayı kazanması beklenen", hem de "en favori şarkı" kategorisinde birinci sırada bulunuyor.

*"Kenan Doğulu'dan Birincilik Sözü" haber videosunu izlemek için tıklayınız


Yarışmayı kazanması beklenen şarkı kategorisinde "Shake it up, şekerim"in yüzde 9,1, en favori şarkı kategorisinde ise yüzde 8,9 puanı var.Helsinki'de yarı final ve finale katılacak toplam 42 şarkı için yapılan her iki oylamada, ikinci sırada Sırbistan, üçüncü sırada Malta, dördüncü sırada Kıbrıs Rum kesimi ve beşinci sırada İsveç'i temsil edecek şarkılar bulunuyor.

Helsinki'de Hartwall Arena'da düzenlenecek yarışmanın yarı finali 10 Mayıs'ta, finaliyse 12 Mayıs'ta yapılacak. Bosna-Hersek, İspanya, İrlanda, Finlandiya, Litvanya, Yunanistan, İsveç, Fransa, Rusya, Almanya, Ukrayna, İngiltere, Romanya ve Ermenistan doğrudan finale kalırken, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 28 ülke önce yarı finalde yarışacak.

Yarı finalde ilk 10'a giren ülkelerin şarkıları finale katılmaya hak kazanacak.