kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Dizilerde stajım bitti artık başrol istiyorum

BUGE CANKAT
Usta tiyatrocu Cihan Ünal'ın büyük kızı Irmak Ünal, "Yansıtıldığı gibi bir hayat yaşamıyorum" dedi ve ekledi: Melek olmak gibi bir derdim yok ama babamla görüşmediğim için kötü evlat gibi gösteriliyorum. Nedenini bir kere de açıp babama sorun!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Dizilerde stajım bitti artık başrol istiyorum
Amerika'dan 'Kampüsistan' dizisi için 4 yıl önce dönen ve en son, elendiği 'Şarkı Söylemek Lazım' yarışması için ekrana çıkan Irmak Ünal, hakkında çıkan haberlerin yüzde 80'inin gerçeği yansıtmadığını iddia etti. "Yansıtıldığı gibi bir hayat yaşamıyorum" diyen Irmak Ünal, isyanını şöyle dile getirdi: "Çok sık sevgili değiştirdiğim doğru değil. 30 yaşındayım ve Türkiye'ye döndüğümden beri hayatıma 4 kişi girdi. Neden üzerime bu kadar çok gelindiğini anlamıyorum. Benim için kötü bir imaj çizmeye çalışıyorlar!"

HERKESİN YERİ VE ZAMANI VAR

* 'Pars: Kiraz Operasyonu' filminde sizi figüran gibi küçük bir rolde izledik...
Figüran lafını kabul etmiyorum. Ben oyuncuyum; 3 dakika da oynarım, 30 dakika da... Herkesin yeri ve zamanı var. Bu benim ilk sinema tecrübem. Bu yüzden böyle bir rolle başlamak, basamakları zaten yavaş yavaş çıkmak gerekir. 3 dakikalık bir sahne için Osman Sınav gibi bir adamla 7 gün çalışma fırsatı buldum. Benim aldığım eğitime ve anlayışıma göre; rolün büyüğü küçüğü olmaz. Ben iyi bir projenin parçası olduysam gerisi hiç önemli değil.

* 'Şarkı Söylemek Lazım' yarışmasında, koçunuz Suat Suna'yla yakınlaştığınız yönünde söylentiler çıkmıştı...
Aslında sadece Reha Muhtar bu polemiği açtı; kimse de ciddiye almadı. O kadar hedefine ulaşmamış, o kadar zorlama bir polemikti ki; halk buna inanmadı. Ama elenmemde belki payı olabilir, çünkü antipatik bir durumdu.

HAFTADA ÜÇ KERE BULUŞUYORUZ

* Muhtar'a dava açacağınız doğru mu?
Suat'ın öyle bir girişimi var ama insanlar beni niye konuya dahil etti bilmiyorum. Benim öyle bir durumum yok. Ben sadece gülüp geçiyorum. Ama Türkiye'de Reha Muhtar gibi gazetecilerin bile, bazı akıntılara kapılıp hatalı gözlemler yapabildiğini gördüm.

* Suat Suna'yla görüşüyor musunuz?
Biz Suat'la çok iyi arkadaş olduk. Çok güzel bir ay geçirdik. O yarışmadan kazandığım en güzel şey; Suat Suna-Melike Öcalan dostluğu oldu. Şimdi bunun keyfini çıkarmaya çalışıyorum. Haftada üç kere buluşuyoruz, her şeyimi Melike'ye danışıyorum.

* Elendikten sonra neler yapıyorsunuz?
Şu anda çok güzel teklifler var; hepsini değerlendiriyorum. Dizi olarak bundan sonra yapacağım şeyin çok flaş bir iş olmasını istiyorum. Ben 4 yıldır Türkiye'de çok iyi dizilerde; ikinci ya da üçüncü derecede karakterleri oynadım. Staj devrim bitti ve iyi bir dizide, çok daha iyi bir rolle karşınıza çıkacağım. Başrol dışı bir teklifi kabul etmeyi düşünmüyorum. İnce eleyip sık dokuyorum.

TIRNAKLARIMLA GELDİM BU YERE

* Cihan Ünal gibi bir oyuncunun kızısınız, iyi bir eğitim aldınız... Neden bir türlü parlayamıyorsunuz; eksik olan ne?
Benim kendimle ilgili bir eksikliğim olduğunu düşünmüyorum. Ben oyun oynamıyorum, oynamayı düşünmüyorum da... Ben kendime göre zaten çok iyi bir yerdeyim. Tırnaklarımla geldim bu yere! Kimsenin kurallarına göre değil, kendi kurallarıma göre oynuyorum.

* Parlamayışınızın nedeni, özel hayatınızdaki düzensizlikle ilgili olabilir mi?
Özel hayatımla ilgili çok fazla şeyin yazılıp çizilmesi, eğer bir yönetmeni ya da prodüktörü etkiliyorsa; zaten ben o prodüktörle çalışmayayım! Ben oyuncuyum ve kamera karşısında benimle heyecanlanacak kişilerle çalışırım. Üstelik özel hayatı paramparça olan insanların çok iyi işler yaptığını da görüyorum.

SADECE 4 TANE SEVGİLİM OLDU

* Neden sürekli özel hayatınızla gündeme geliyorsunuz?
Ben hiçbir şeyi gizleyip saklamıyorum ama yansıtıldığı gibi bir hayat da hiçbir zaman yaşamadım. Yaram yok ki gocunayım!

* Çok sık sevgili değiştirdiğiniz konuşuluyor. Bu doğru bir gözlem mi?
Hayır değil. Sayılarını vereyim, tekrar değerlendirelim bu konuyu: 7 yıl aynı insanla beraberdim, 2 yıl da evli kaldım bu kişiyle. Alp Kırşan'la beraberlik yaşadım, 2 yıl sürdü. İki yılın sonunda ortak kararımızla yollarımızı ayırdık. 4 ay boyunca Bodrum'da annemin yanında yaşadım. İnzivaya çekildim, duygusal olarak çok yorgundum. Sonra İstanbul'a geldim ve Gökmen Gökbakan'la bir ilişki yaşadım. Gökmen'den ayrıldıktan sonra da şu anki beraberliğimi yaşıyorum; Emre Karabacak. Toplam 4 kişi! Ben 30 yaşındayım.

* Şu anki flörtünüzle mutlu musunuz?
6 ayı geçti ve gayet mutluyum.

YAŞAM TARZIMI DEĞİŞTİRMEM

* Sevgiliniz Emre Karabacak'ın çok kıskanç olduğu, hatta yarışma sırasındaki kıyafetlerinize karıştığı da söylenmişti...
Öyle bir şey yoktu. Benimle ilgili çıkan haberlerin yüzde 80'i külliyen yalan. Hatta ben bile 'Vay be bravo!' diyorum. 'Niye seninle bu kadar uğraşılıyor?' derseniz; bilmiyorum! Demek ki düşmanım var. Tanımadığım ama bana kötülük etmek isteyen insanlar var. Irmak Ünal ismi iyi okutuyor diye' yazıyorlar desek; o zaman da bana çok daha fazla iş gelmesi gerekirdi.

* Hakkınızda çıkan haberlerden bu kadar şikayetçiyseniz; daha gizli saklı yaşamayı düşünmediniz mi?
Ben zaten ortalarda görünmüyorum. Ben sadece haftada bir ya da iki kere arkadaşlarımla yemeğe çıkıyorum. Fotoğraflarım çekiliyor diye korkup da sevmediğim bir mekanda yemek yiyemem. Benim yaram yok ki gocunayım! Yaşadığım her şeyi göz önünde yaşadım, gizlenmedim.

* Hayatınızdan memnunsunuz o zaman...
Kendime göre çok düzgün bir hayat yaşıyorum. Tabii ki hatalar ve hatalı seçimler yaptım ama kim yapmıyor ki? Yaşamaya çalışıyorum ve kimse için de yaşam şeklimde değişiklik yapmayı düşünmüyorum. Ne güzellik iddiam var ne de melek olduğumu düşünüyorum, Hata yapabilirim; insanların tasvip etmeyeceği şeyler de yaşayabilirim. Çünkü ben bir insanım. Yoluma bildiğim şekilde devam ediyorum. Ailemde birçok insan bana prenses gibi davranır.
Haberin fotoğrafları