kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Tülay Tuğcu

Halk ne diyor?

Çıkacak kararda hukuk ve demokrasi kazansın

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu 367 kararı için "Gece yarısına da sarksa, bitene kadar müzakare" dedi. Anayasa Mahkemesi raportörü, ağırlıklı olarak başvurunun reddedilmesi gerektiği görüşüne yer verdi.

Hacı Karakurt: Hukuk ve demokrasi kazansın. Hukuk ve demokrasinin kazanması kadar önemli olan bir şey de çıkan sonuca insanların saygı göstermesidir.

Bayram Kocabaş: Kendilerine hukukçu kimliği takılmış birçok insan günlerdir 367'yi tartışıyor ve kendi aralarında bile anlaşamıyorlar. Hukukçuların bile anlayamadığı veya anlaşamadığı bu tür maddeleri normal vatandaş nasıl anlayacak?

Muharrem Akyüz: Türk yargısına güveniyorum; baskılara aldırmadan doğru ve gerçek neyi gerektiriyorsa onu yapacağından eminim. Hukukta duygusallık olmaz.

Hüseyin Pekdemir:
Bu konuda yetkili tek merci olan Meclis'in dediği olmalı. Demokrasinin işleyişi bozulmamalı.

İsmail Eraslan:
Umarım Anayasa Mahkemesi, kaos senaryosuna katılacak bir karar vermez ve demokrasi işlemeye devam eder.

Yıldırım Bilen: Anayasa Mahkememiz büyük ve tarihi bir sorumluluk altındadır.

Hakan Çakmak: Biz hala farklılıkları sindirmeyi başaramıyoruz.

Kadir Sarıköse: Türkiye Cumhuriyeti; anayasal bir hukuk devletidir. Laikliği, diğer ilkeleri ve anayasamız güvence altına alınmıştır. Umarım yargı; yasama ve yürütmenin devamı yönünde karar verir ve demokrasi sekteye uğramaz.

Nejat Tarhan: 18 yıllık hukukçu olarak; ilk turda 367 oy aramanın hukuksal bir dayanağının olmadığı kanaatindeyim. O zaman parlamento hiç cumhurbaşkanı seçemez.