kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

AKP'de tüm programlar iptal

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasının sonrasında, AKP yöneticileri, önceden belirlenen basına açık programlarını iptal ettiler.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamadan sonra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gün boyu bakanlar ve parti yöneticileriyle yaptığı toplantılar sonrasında alınacak tavrı belirledi. AKP'nin tavrı Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek tarafında açıklandı.

Bakan Çiçek'in açıklamasının ardından "Genelkurmay Başkanı görevden alınmalıdır" diyen Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu uyarılırken, partililerin de "hassas olmaları" konusunda dikkatleri çekildi.

Milletvekillerine, "Abdullah Gül'ün adaylığı çekilmeyecek. Anayasa Mahkemesi'nin 367 konusundaki kararı beklenecek. Mahkeme, CHP'nin başvurusu yönünde karar verirse hemen seçime gidilecek. 367 reddedilirse önce Cumhurbaşkanı seçilecek ardından durum değerlendirilip, Ağustos ayı gibi seçime gidilecek" mesajları verildi.
Bu mesaj çerçevesinde partililerin Anayasa Mahkemesi'nden karar çıkana kadar söz ve eylemlerine dikkat etmeleri istenince parti yöneticileri de önceden belirlenen programlarını iptal ettiler. AKP Ankara il teşkilatının her ay düzenli yapılan il Danışma Meclisi toplantısına bu nedenle ilk kez hiçbir bakan, grup başkanvekili ve parti yöneticisi katılmadı. Danışma Meclisi toplantısına yalnızca il yöneticileriyle milletvekilleri katılınca, toplantıda rutin işler dışında görüşme yapılamadı.

AKP'nin Türkiye çapındaki tüm etkinliklerinde de benzer gelişme yaşandı. İl ve ilçelerdeki Danışma Meclisi toplantıları ilk kez basına kapatıldı. Böylece Genelkurmay açıklaması konusunda il, ilçe yöneticilerinin basına açıklama yapmalarının önüne geçilmiş oldu.

(ANKA)