kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Köşk gerilimi şarkı değiştirdi

Yeni Haber
Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle yaşanan tartışma ve gerilim televizyon yarışmalarına da yansıdı.

Bir televizyon kanalında yayınlanan "Şarkı Söylemek Lazım" adlı yarışmada yer alan Helin Avşar, bir hafta boyunca hazırladığı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sıklıkla söylediği "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısını, Türkiye'nin içinde bulunduğu gündem dolayısıyla "yanlış anlaşılabilir" gerekçesiyle değiştirdi.

"Şarkı Söylemek Lazım" yarışmasında, ses sanatçısı ve öğretmenliğini yapan Ferda Anıl Yarkın'la birlikte "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısına hazırlandıklarını söyleyen Helin Avşar, performansını sergilemeden önce "Bir hafta boyunca bu şarkıya hazırlanmıştım ancak Türkiye'nin içinde bulunduğu gündem nedeniyle, yanlış anlaşılabilir diye, şarkımızı değiştirdik. Bu şarkı başka yerlere çekilebilir diye söylemekten vazgeçtim ve bugün Sevemedim Kara Gözlüm şarkısını seslendireceğim" dedi.

Şarkı Söylemek Lazım'da yarışma prosedürü gereği bir hafta boyunca bir şarkıya hazırlanan yarışmacılar, pazar günü televizyondan canlı yayında hazırlandıkları şarkıyı söylüyor ve performanslarına cep telefonu mesajlarıyla izleyici oyu alıyor.

Sözleri Aşkın Tuna'ya, bestesi Selçuk Tekay'a ait olan "Beraber yürüdük biz bu yollarda", Başbakan Recep Tayin Erdoğan tarafından sıklıkla söylenen bir şarkı olarak biliyor. Şarkı sözleri ayrıca, bir futbol takımının tezahüratı olarak da kullanılıyor.

(ANKA)