kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Cenazeye katılan Gül'ün namazda dua edişi objektiflere böyle yansıdı.

Gül: Adaylıktan çekilmeyeceğim

Ceyda KARAASLAN / ANKARA
Cumhurbaşkanı adayı Gül, Genelkurmay'ın açıklamasından sonra ilk kez konuştu: Adaylık kararım bir gecede alınmadı, süreç devam ediyor. Herhangi bir şekilde adaylığımın geri çekilmesi söz konusu değil..
Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, Genelkurmay'ın bir dizi uyarı içeren açıklamasının ardından ilk kez konuştu. Adaylık kararının bir gecede verilmediğini vurgulayan Gül, "Süreç devam ediyor. Adaylığımın geri çekilmesi söz konusu değil" dedi. Gül, Anayasa Mahkemesi kararını beklediklerini belirterek konuyla ilgili yorum yapmanın doğru olmayacağını vurguladı.

CHP BAĞLANDI
Gül, vefat eden eski dışişleri ve savunma bakanlarından Haluk Bayülken için Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen törene katıldı. Bakan Gül'ün törende yorgun ve uykusuz olduğu gözlerden kaçmadı. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına ilişkin yorum yapmayan Gül, "Cumhurbaşkanı adaylığını geri çekmesinin söz konusu olup olmadığına" ilişkin soru üzerine, "Bu süreç devam ediyor. Herhangi bir şekilde adaylığımın geri çekilmesi söz konusu değil" dedi. Adaylık kararının "bir gecede alınmadığını" vurgulayan Gül, şöyle dedi: "Bu süreç devam ediyor. Anayasa Mahkemesi'nin kararını hep beraber beklememiz gerekiyor. Bu konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmak, herhangi bir şekilde görüş ifade etmenin doğru olmadığı kanaatindeyim. Mahkeme en iyi şekilde değerlendirecektir ve doğru kararı muhakkak ki onlar verecektir."

ULUSU'DAN BİNA TAVSİYESİ
Gül, törenin ardından 12 Eylül döneminin Başbakanı Bülend Ulusu ile eski bakanlar Hikmet Çetin ve Kamran İnan'la bir araya geldi. Bakanlıkta yapılan sohbette sürece ilişkin herhangi konu gündeme gelmedi. Görüşmede Ulusu'nun, Dışişleri Bakanlığı binasının yapısıyla ilgili tavsiyelerde bulunduğu belirtildi. Ulusu "Dışişleri Bakanlığı, diğer ülkelerde olduğu gibi yüksek olmalıdır. Yayvan olmaz" dedi.