kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Hikmet Tülen

Raportör Hikmet Tülen, Sezer'e karşı çıkmıştı

Ersan ATAR
Anayasa Mahkemesi'nde Cumhurbaşkanlığı için ilk söz, rektör atamalarında Cumhurbaşkanı Sezer'le ayrı düşünen raportör Dr. Hikmet Tülen'in olacak..
Başkentte bütün gözler Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle Anayasa Mahkemesi raportöründe... CHP'nin başvurusunu inceleyen raportör Dr. Hikmet Tülen akademisyen kökenli. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Tülen, çeşitli fakültelerde anayasa hukuku ve yargısı dersleri verdi, dekan yardımcılığı yaptı. 2002 yılında da Anayasa Mahkemesi raportörlüğüne getirildi. Tülen, yeni kurulan 15 yeni üniversiteye rektör atamasına ilişkin yasaya iptali davasında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den farklı görüş bildirdi. Tülen, yasaya karşı dava açan Sezer'in kurucu rektörlerin Milli Eğitim Bakanlığı ile Başbakanlığın önereceği isimlerden atanmasında "kamu yararı" bulunmadığı görüşünün hukuki dayanaktan yoksun olduğunu belirtmişti. Tülen, yasadaki rektör seçme yönteminin "bilimsel özerklik ile bağdaşmadığı" fikrine karşı çıkmıştı. Tülen'in "dokunulmazlıklar"la ilgili görüşleri dikkat çekiyor. Tülen bir makalesinde milletvekillerinin yasama faaliyetleri ile ilgili olmayan söz ve eylemlerinin, Meclis çatısı altında olsa da dokunulmazlık kapsamında olamayacağı görüşlerini aktarmıştı. Tülen'in raporunu bugün mahkemeye vermesi bekleniyor. Mahkeme Başkanvekili Haşim Kılıç, raporun bugün hazır olması halinde en uygun zamanda görüşüleceğini söyledi.

KONYALILARIN GURURU
Tülen, Konyalıların gurur duyduğu isim. Tülen, Konyalı akademisyen, işadamı ve bürokratların bulunduğu "gururverenkonyalilar. org" isimli internet sitesinde yerini aldı.