kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Gül: Çekilmem söz konusu değil

Yeni Haber
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Konunun Anayasa Mahkemesi'nde olduğunu hatırlatan Gül, Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karara saygı duyulması gerektiğini bildirdi.

11. Cumhurbaşkanı adayı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, ana muhalefet partisi CHP'nin Cumhurbaşkanı seçimini Anayasa Mahkemesine götürdüğüne işaret ederek, "Doğru olana Anayasa Mahkemesi karar verecektir" dedi.

Dışişleri Bakanlığında gazetecilere, Cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili kısa açıklamada bulunan Gül, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı seçim süreci başladı, devam ediyor. Bu süreç başladıktan sonra ana muhalefet partisi CHP bugün karşılaştığımız gibi bir durum ortaya çıkarsa bunu Anayasa Mahkemesine götürebileceğini söylemişti. Daha sonra benim adaylığım söz konusu olduktan sonra, kendilerini kamuoyu ile zaten bağladıkları için Anayasa Mahkemesine götürdüler bu konuyu. Şimdi bu dosya Anayasa Mahkemesinde, dolayısıyla bu konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmak, herhangi bir görüş ifade etmenin doğru olmadığı kanaatindeyim. Doğru olana Anayasa Mahkemesi karar verecektir, dolayısıyla onu saygıyla karşılamamız gerekiyor."

(ANKA)