kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
ERDOĞAN’IN MORALİ BOZUK Başbakan Tayyip Erdoğan, Kızılay’ın Genel Kurulu’na katıldı. Erdoğan, toplantıya geliş ve gidişinde üzerlerinde Kızılay tişörtü bulunan çocuklarla tokalaştı. Erdoğan’ın yüzünün asık olduğu objektiflere yansıdı.

Milletimiz afet bekleyen fırsatçıya imkân vermez

Bülent AYDEMİR/ANKARA
Genelkurmay Başkanlığı'nın sert açıklamasının adından Başbakan Erdoğan, Kızılay Genel Kurulu'nda dikkat çeken bir konuşma yaptı. Erdoğan, hedef göstermeden "siyasi afet" tanımını yaparken, "Milletimiz afet bekleyen fırsatçılara imkân tanımayacak. Sosyal dokumuzu yaralama gayretine girenleri milletimiz ve tarih affetmez" dedi. Güne erken başlayan Başbakan Erdoğan, saat 10.00'da Kızılay Genel Kurulu'na katıldı. Kızılay gönüllüsü gençlerin, 10'uncu Yıl Marşı ile karşıladıkları Erdoğan için, "Kendisini millete adayan lider, aydınlık ve sürekli kalkınan Türkiye'nin mimarı Sayın Başbakanımız" anonsu yapıldı.

ÜSTÜ KAPALI SÖYLEDİ
Gazetecilerin yaklaştırılmadığı Başbakan, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nun protokol kapısından giriş ve çıkış yaptı. Korumalar Erdoğan'ın etrafında adeta etten duvar ördü. Genel Kurul'a davet edilen ünlü şair ve şarkı sözü yazarı Cemal Safi, Mehmet Akif Ersoy'un, "Gelin Birlik Olalım" adlı şiirini okudu. Erdoğan, hedef göstermeden şunları söyledi: "Bugün biliyoruz ki, büyük afetler her zaman sel ve deprem gibi afetler olmuyor. Ülkenin gönül birliği, siyasi birliği ve sosyal dokusu da zaman zaman afetlere, felaketlere maruz kalabiliyor. Geçmişte güven ve istikrar zemininin kaybolduğu zamanlarda aziz milletimiz bu siyasi felaketlerin de ağır bedellerini büyük acılarla ödemiştir. Çok şükür milletimiz afet bekleyen felakete yol açan fırsatçılara fırsat tanımıyor ve tanımayacak." Erdoğan, konuşmasında milletten destek isterken şöyle konuştu:

TARİH AFFETMEZ
"Türkiye'nin bütün dinamikleriyle güçlendiği bir dönemde yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerine kilitlenmiş bir Türkiye var. Sadece ekonomide, zirvede ve kalkınmada değil; yardımlaşmada, dayanışmada, sosyal durumumuzu güçlendirmede de rekor üzerine rekor kırıyoruz. Kim ki bu dayanışma, yardımlaşma ruhumuzu, bu sosyal dokumuzu yaralama gayretine girerse, buna gölge düşürmeye gayret ederse, milletimiz ve tarih onları affetmeyecektir. Türkiye'yi Türkiye yapan kurumlarımızın hepsi milletimizle birlikte güçleniyor. Milletimiz de, bu kurumlarımızla güçleniyor. Bu güven ve istikrar ortamını korudukça inşallah Türkiye bütün ideallerine kavuşacaktır."